Moció de censura: el dia després

Imprimeix

Adrià Companys

Regidor d’ERC a l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires

Han passat un parell de setmanes des que la moció de censura presentada a Sant Esteve Sesrovires es retirava 72 hores abans de celebrar-se el ple per la seva aprovació. Moció que hauria representat un canvi del govern del PSC que fins ara ha governat al municipi amb només quatre regidors i gràcies als vots de l'exalcalde Galceran i els regidors d'En Comú i Ciutadans.

La moció signada pels cinc regidors d'Esquerra, la regidora d'Alternativa Unitària i el regidor d'Ara Ses va ser presentada a l'ajuntament el passat 14 de gener. Però en el darrer moment el Sr. Galceran es feia enrere i acceptava la proposta del Sr. Carbonell que li oferia entrar a govern com a tinent d'alcalde amb la signatura delegada i coordinant totes les regidories. Més tot allò que no està escrit, però que portarà de nou a la forma de fer política de fa molts anys al poble més endeutat i amb un pitjor manteniment d'equipaments i carrers del Baix Llobregat.

El binomi Carbonell-Galceran, malgrat les picabaralles, desacreditacions i desqualificacions entre ells dels darrers dotze anys, governarà i marcarà el futur del municipi. Perquè al cap i a la fi, es necessiten i depenen un de l'altre perquè la foscor amagui la boira. I, ho faran amb el beneplàcit de la regidora d'En Comú i el regidor de Ciutadans.

Si alguna cosa ha mogut a Esquerra a tirar endavant amb la proposta d'en Galceran de presentar una moció de censura, tot i saber els riscos que comportava, ha estat pensar en el futur del poble. Ens preocupa i molt l'estat actual del nostre municipi i on ens portaran les actuals polítiques de l'alcalde Carbonell amb l'ajut del seu nou soci de govern. I per sobre de tot, fins a quin punt l'especulació i els deliris de grandesa dels dos alcaldes que governen el nostre poble ens abocaran a una situació molt pitjor de la que vàrem trobar en el 2015 quan entrarem a govern.