20 anys de Carxofada, un referent de ciutat i de país

Imprimeix

Lluïsa Moret

Alcaldessa de Sant Boi de Llobregat

52686 950 700 ESCALA lluysa moret alcaldessa de sant boi de llobregat

El diumenge 31 de març tindrà lloc a Sant Boi la 20a edició de la Carxofada, un dels actes més populars a la nostra ciutat que cada any guanya més visitants i que ja s'ha convertit en un punt de referència de país. D'això n'és una mostra el fet que l'any passat la jornada gastronòmica va rebre 5.000 persones, un 36% de fora de Sant Boi.

A més, al nostre municipi el temps de carxofes s'allarga tot el mes de març. Restaurants i bars inclouen la carxofa en els seus menús i tapes, i es programen diferents activitats amb el nostre producte per excel·lència com a referent.

La festa de la Carxofada va néixer per promocionar la carxofa, el producte estrella dels camps de Sant Boi, el terreny agrícola més gran del Baix Llobregat i de l'àrea metropolitana de Barcelona.

A poc a poc, la iniciativa ha anat evolucionant, s'ha consolidat, ha arrelat a la vida quotidiana dels i les santboianes, i ha sabut unir producte i restauració local de qualitat.

Sempre en constant evolució, aquest 20è aniversari, juntament amb un menú magnífic, la Carxofada ha volgut presentar dos productes originals i plenament santboians per als quals desitjo un llarg recorregut: un paté de carxofes i una cervesa artesana (Carxofa Beer) feta amb aquesta hortalissa.

Des d'aquí vull felicitar les entitats que creuen en aquestes iniciatives i les fan realitat: la Cooperativa Agrària Santboiana (110 anys de vida) i l'associació de restauradors Sant Boi Degusta, amb la col·laboració de Sant Boi Comerç i el Parc Agrari del Baix Llobregat, totes elles són una extraordinària mostra de ganes, de bona feina i d'innovació. Tot un orgull per a la nostra ciutat.