Seguim fent feina!

Imprimeix

Raquel Albiol

Portaveu ERC a l’Ajuntament de Cornellà

 

DyKEiAQWoAAuh p

Al mes de desembre, en l’article del butlletí del Cornellà Informa, ja parlava del feixisme i que s’ha de fer tot el possible per combatre’l. En aquest sentit, a l’últim ple vam presentar una moció per declarar Cornellà ciutat antifeixista, rebutjant els grups o partits que tenen un discurs racista, xenòfob, homòfob, contrari als drets a les dones, a la recuperació de la memòria històrica o als drets als animals. A la moció, entre d’altres, també es demanava que no se cedís cap espai per la realització dels seus actes. Una moció que en principi havia de tenir el suport de “l’esquerra” del consistori... Però el PSC va presentar una moció alternativa a la nostra, una moció que gairebé eludeix parlar de feixisme i parla de convivència. No és això socialistes, no és això, no podem obviar que el feixisme existeix, i que no en parlem no farà que desaparegui; no entenem de què tenen por i perquè no diuen les coses pel seu nom.

Per altra banda, ICV ens va acusar a la resta de ser els responsables de no posar-nos d’acord per fer una moció conjunta; doncs que s’ho facin mirar, perquè si la responsabilitat és d’algú, també ho és d’ells en primer terme. També vam presentar una moció per la creació i difusió de la cartera de serveis socials, perquè totes les persones tinguin a la seva disposició la informació dels serveis, de les prestacions i dels criteris d’adjudicació. Demanàvem un estudi de la realitat dels serveis socials de la ciutat, per poder avaluar la necessitat d’ampliar o millorar la cartera de serveis i/o els tècnics i professionals i la creació de protocols i formació contínua per als treballadors/es. La moció es va aprovar però amb la retallada de les esmenes d’ICV que va deixar la moció amb tan sols la difusió de la cartera i va eliminar la resta de punts.

Amb aquesta retallada hem perdut l’oportunitat de fer una avaluació de la situació real dels serveis socials de la ciutat i veure la necessitat o no d’ampliar els serveis.Ens vam posicionar en favor de les reclamacions dels bombers de Cornellà, que han vist reduïts els seus efectius dràsticament en els últims anys; la situació ja és insostenible, tant per la quantitat d’hores que es veuen obligats a fer, per la falta d’efectius, i per la necessitat de la millora dels equipaments i del material que necessiten per desenvolupar la seva tasca. El govern de la Generalitat està treballant per revertir aquesta situació i ja s’ha aprovat la creació de 250 places noves per al cos de bombers, tot i això encara s’està en negociacions per arribar la resta de demandes i peticions.També vam demanar solucions per la reiterada situació de por i destrosses que generen certs aficionats quan hi ha partit de l’Espanyol, i vam preguntar quines mesures i actuacions es prendran per posar-hi solució.

Seguim treballant per la ciutat!