Per què heu de mentir?

Imprimeix

David García

Portaveu Cornellà en Comú

 

david garcia cornella

El barri de la Gavarra ha tingut més de quinze anys el local de la Seguretat Social de l’avinguda Salvador Allende (metro Gavarra) tancat. Un espai gran, ben situat i que podria haver  estat un equipament per les persones que vivim al barri i que  durant tots aquests anys ha estat un lloc d’acumulació de pols, deixalles, rates... Aquest espai va ser ocupat fa uns mesos per veïns i veïnes de la ciutat, amb la intenció de donar-li vida i posar-lo al servei de les activitats que la gent del barri vulgui dur a terme. El govern de la ciutat, que té intenció de comprar el local a l’Estat per cedir-lo a la Generalitat per a què s’ubiquin les urgències de Sant Ildefons, es va reunir el dia 21 de novembre a l’AVV La Miranda. En aquesta reunió, els dos regidors del PSC i la regidora del PSC que hi van assistir, van argumentar que les urgències no es podien portar a terme per l’ocupació. Les persones que han dignificat aquest espai, han deixat clar mitjançant un comunicat als veïns i veïnes, que no seran un obstacle per a què es pugui disposar d’un nou equipament, i que deixaran l’espai un cop sigui real que les urgències s’ubicaran aquí (de moment és només una idea, donat que encara no s’ha comprat el local i s’ha de parlar amb la Generalitat). D’altra banda, van acusar a una regidora que ja no està al Ple de l’Ajuntament i a mi mateix d’haver incitat a l’ocupació, essent totalment falsa aquesta afirmació. És molt greu que es puguin atiar aquest tipus de mentides per criminalitzar persones del barri, que l’únic que han fet és treballar per dignificar un espai, mort durant gairebé dues dècades per la inoperància del PSC de Cornellà, que ha estat incapaç de dotar aquest espai d’utilitat pel barri.

Tenim més exemples de mentides des del govern de la nostra ciutat. Aquest mes de novembre, durant el ple municipal, es va parlar d’un Pla Estratègic de Cultura i de la reforma del ROM, a propòsit de dues mocions. El més greu d’això és que ja es van aprovar mocions al respecte i no s’ha fet gairebé res sobre aquestes temes. Doncs bé, després de més d’un any que la comissió de reforma del Reglament Orgànic Municipal no es reuneix, al ple s’afirmava que aquesta era una comissió viva i en ple treball de reforma del document. Increïble, sobretot quan això s’afirma davant de les regidores i regidors del ple que sabem que això no es així...

D’altra banda tenim un nou procés especulatiu a la ciutat a “la zona de la Volvo”, com es coneix col·loquialment aquest espai. Més de setanta persones viuen amb la inquietud de no saber on aniran a parar les seves famílies. De moment s’ha aconseguit el compromís de l’equip de govern que es donarà alternativa a aquestes famílies, que ara mateix viuen en condicions de misèria, abandonades totalment per la propietat.

Estarem vigilants que aquestes famílies puguin aconseguir un habitatge i unes condicions de vida digna.