Un entorn estable

Imprimeix

Joan Soler

President de PIMEC Baix Llobregat–L’Hospitalet

 

Joan Soler

Aquests dies parlo amb diferents companys empresaris de la comarca i m’expliquen que estan molt enfeinats; alguns ampliant les seves plantes productives, altres consolidant inversions que han fet més enllà de les nostres fronteres, i uns quants iniciant nous negocis o propostes comercials. Són activitats molt diverses; tallers d’arquitectura o enginyeria, indústries del metall, sistemes, facilities i  fins i tot del món de la moda. Aquest any faran poques vacances, els nous projectes segueixen els seus propis calendaris. Molts no són projectes nous, els tenien pensats ja fa temps però els mantenien guardats al calaix esperant un moment més adient en l’entorn.

Ara deuen haver percebut que després de diversos anys consecutius de millora dels indicadors com el creixement de l’ocupació o la contenció del cost dels diners, ha arribat l’instant precís de llençar-se novament a fer allò que tan bé se’ls dona: produir béns i serveis per atendre els seus mercats, generar ocupació i contribuir a generar riquesa. Jo els veig amb ganes, amb il·lusió i amb el punt de fe necessari per aventurar-se i assumir riscos.

Si som capaços de mantenir estables les variables que els han ajudat a fer aquestes passes, tindran l’entorn adient per continuar i aconseguir el que s’han proposat. Si, a més a més, els podem oferir millores en les xarxes, tant físiques com digitals, en la formació de les persones que hauran de col·laborar i contribuir en els seus projectes empresarials, o en les seves capacitats i habilitats en les noves tecnologies, els haurem donat les eines que els calen per fer un important salt endavant.

Un entorn estable permetrà refer els col·lectius que de manera més cruenta han patit la crisi econòmica: les pimes, els autònoms i els treballadors i treballadores que o bé han perdut la feina o bé han perdut una part del seu perdut poder adquisitiu.

Des de PIMEC estarem al costat de totes aquestes empreses per acompanyar-les en aquest camí. I les ajudarem, ens calen empresaris valents que segueixin dinamitzant l’economia del nostre territori.