Sant Boi, en el centre de la vida del país

Imprimeix

Lluïsa Moret

Alcaldessa de Sant Boi de Llobregat

 

sant boi lluisa moret

Aquest mes de setembre, Sant Boi s’ha situat un any més en el centre de la vida institucional, cultural i social del nostre país.

Dimarts dia 11 de setembre, la ciutat va acollir les principals autoritats polítiques de Catalunya en l’ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova. Sant Boi va tornar a esdevenir així un símbol de la identitat col·lectiva de Catalunya i va reivindicar com sempre l’esperit plural i integrador de la històrica jornada viscuda l’any 1976, quan milers de catalans i catalanes van expressar amb un sol crit un missatge -avui molt necessari- en favor del diàleg, l’entesa i la convivència.

Fa uns dies, a Sant Boi també hem viscut l’edició número 30 de l’Altaveu. El certamen, un dels únics festivals de música públics que es mantenen a Catalunya, ha demostrat un cop més la vigència de la seva aposta per l’excel·lència i per la descoberta musical com les senyes d’identitat que l’han convertit en un referent indiscutible de l’escena musical a tot Catalunya.

Anteriorment, havíem iniciat el mes retrobant-nos després de les vacances al tradicional Aplec de Sant Ramon, al cim de la nostra preuada muntanya. Abans de l’estiu, 16 alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat havíem signat en aquest escenari un històric conveni que constitueix un instrument a l’avantguarda de la protecció del territori forestal.

Els pròxims dies seguirem essent protagonistes i mostrarem repetidament els nostres valors i la nostra solidaritat col·lectiva, amb activitats com el concert Música sense Fronteres, la cursa Rett Race, la Setmana del Cor o la celebració del Dia Internacional de la Pau.

El próxim dia 21 de setembre, en una nova edició dels Premis Ciutats de Sant Boi reconeixerem les millors contribucions que han fet les entitats, les persones i les empreses de la ciutat al desenvolupament i la projecció del nostre municipi.

 Setembre és un mes molt especial per a Sant Boi. El curs de la vida s’activa amb força després de les vacances i tenim l’oportunitat de mostrar-nos com allò que som: una ciutat viva, creativa, dialogant, integradora, amb talent i compromesa amb el futur.