Solucionem la divisió al Baix Llobregat

Imprimeix

Jordi Rosell

Professor associat de Política Econòmica a la UB

candidat ciu jordi rosell

Vostè va en tren a la feina? A quin marge del riu viu? Amb aquestes dues preguntes es pot saber si s’arribarà puntual o no a treballar. El Baix Llobregat està dividit en dos grans marges. El marge esquerre, són els pobles de la llera del riu amb una via de tren operada per Renfe, on l’Estat espanyol n’és la propietària de la infraestructura i durant anys no s’han fet les inversions que pertocaven. Si viu en aquesta part (o al Delta) li tocarà patir retards sovint, sense saber mai quan arribarà, una baixa freqüència, males connexions... En canvi, si viu a la llera dreta, vostè té la sort que el Govern de Catalunya és propietària de la infraestructura, i que ha fet inversions constants al llarg dels anys que asseguren la puntualitat als Ferrocarrils de la Generalitat, flexibilitat i comoditat que es mereix com a ciutadà.

En trens la divisió és clara, però, i en d’altres infraestructures? Els del marge dret també patiran l’Estat espanyol, no se’n salven: la variant de Vallirana que està destinada a no acabar-se mai n’és un bon exemple. Però també l’Estat ens divideix quan mai acaba la connexió a Castellbisbal entre l’autovia i l’autopista.

Els colors del govern de l’Estat han anat canviant, i ho seguiran fent, però al Baix Llobregat seguirem dividits. Aquestes eleccions volem que no hi hagi diferències entre el marge esquerre i dret del riu, volem que tothom estigui en les mateixes condicions. Sabem que l’Estat espanyol no hi ha sigut ni hi serà, així que per acabar d’una vegada amb totes aquestes diferències, seguim el camí de la independència.