×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 627

Defensem la terra

Imprimeix

Andreu Pérez

Portaveu d’ERC al Consell Comarcal del Baix Llobregat

IMG 20160417 WA00021

El 12 de gener, en un dels darrers actes del govern en funcions d’Artur Mas, es va aprovar el Pla Director Urbanístic del Delta del Llobregat, que afecta de ple el futur del Delta. Tot i reconèixer-hi aspectes positius, ERC creu que cal anar més enllà. Per això, representants dels municipis afectats, Sant Boi, Viladecans i Gavà, treballem per impugnar-lo.

El PDU ens perjudica. És un nou intent de prioritzar l’urbanisme especulatiu en detriment d’espais naturals i usos agraris, la torna del fracàs d’Eurovegas. Recupera la cultura del totxo destruint la façana històrica de Sant Boi, trenca l’enllaç entre Delta i Garraf, malmet la façana litoral amb hotels en espais naturals i posa en perill el Parc Agrari i els estanys del Remolar i la Murtra. És irresponsable que terrenys fins ara qualificats d’equipaments comunitaris per al servei públic, d’ús agrícola intensiu, es requalifiquin i siguin zones industrials, comercials i hoteleres d’aprofitament privat. Podríem entendre requalificacions a zona agrícola, perquè l’activitat agrària, a més de ser econòmica, té un vessant social important, al mantenir l’aqüífer i el paisatge, però no a polígons industrials.

Aquest pla, contra el que ERC ja va presentar un recurs administratiu, serà recorregut als jutjats per entitats ecologistes i partits d’esquerres, als quals ERC s’integra i dóna suport fent-se càrrec de més del 60% dels costos de la demanda.

Ara, com sempre, toca defensar la terra contra els abusos especulatius.