Educació de qualitat=millor societat

Imprimeix

Antoni Poveda

Primer Secretari del PSC-Baix Llobregat

 

No hi ha millor llegat que l’educació i la cultura. Si volem una societat millor, més justa, solidària i preparada necessitem dedicar els recursos necessaris a l’educació, perquè no hi ha major exclusió que la disminució de les possibilitats.

Davant la baixada de la natalitat a la nostra comarca, on CiU i ERC veuen una excusa per empobrir l’educació pública, els i les socialistes veiem una oportunitat per millorar la seva qualitat, adoptant mesures com la redistribució dels recursos, amb la baixada de ràtios per classes per garantir la qualitat de l’educació, no retallant les plantilles als centres escolars i mantenint l’oferta actual de preinscripcions per al proper curs 2016-2017. Hem de garantir el manteniment de grups i plantilles, i millorar així la qualitat de la nostra educació, atenent la diversitat i contribuint a la millora de l’èxit escolar.

L’educació és un tema de vital importància i la disminució de la seva inversió  produeix un increment de les desigualtats en el sistema educatiu i en la societat en general.

L’escola pública és un instrument de cohesió social i d’igualtat d’oportunitats que no pot ser retallat si volem garantir una societat més pròspera, amb persones preparades i un futur millor.

L’educació és una responsabilitat pública i un element de transformació social i econòmica que garanteix la igualtat d’oportunitats. Treballar per l’educació és apostar per la formació de cada persona, es combatre l’exclusió, treballar per la convivència, treballar per les ciutats i pel conjunt de les persones. Per això, si volem una societat millor, la nostra responsabilitat ara és aprofitar aquest moment per millorar la qualitat educativa.