Les escoles públiques no es tanquen!

El proper dimarts 4 d’octubre, a partir de les 16h, la comissió d’ensenyament debatrà en sessió plenària diverses propostes de resolució.

 

Entre elles les que afecten la petició de no tancament de l’escola Mar Nova de Premià de Mar i la construcció de l’escola-institut Mediterrània de Viladecans. Aquestes propostes de resolució compten amb una majoria de grups parlamentaris: C’s, Catalunya Si Que es Pot, PSC, PP i CUP. En els darrers dies s’estan transaccionant esmenes amb el grup parlamentari de Junts Pel Sí amb l’objectiu que doni suport a les dues propostes. Ambdues AMPAS compten amb el suport d’organitzacions de l’àmbit educatiu com: FAPAC, ASSEMBLEA GROGA, Cap Escola Es Tanca, USTEC, CGT i CCOO. Les dues AMPAS han unit forces per realitzar una concentració per reclamar a la Comissió d’Ensenyament una defensa decidida de l’escola pública, aturar tancaments i/o integracions no consensuades i dignificar instal·lacions.

Els pares i mares de l’escola pública Mediterrània de Viladecans  estem lluitant per la formació dels nostres fills, pels seus drets. Des de fa més de vuit anys, les nostres filles i fills estudien en un col·legi fet amb mòduls prefabricats. Hi han passat la seva etapa preescolar i estan a punt de passar tota la seva etapa d’aprenentatge a primària a un col·legi provisional. Són uns mòduls ben construïts, així ho sembla en un primer moment, però són provisionals. I això comporta que les nenes i nens no gaudeixen de moltes coses que hi ha a un col·legi construït. Al menjador passa el mateix. L’espai s’ha anat quedant petit, encara que s’ha fet una ampliació, i els nens es donen cops mentre mengen. Ens ho han dit les nostres filles i fills. A més, els fan menjar ràpid perquè s’han de fer torns.

Cada any des de fa tres, lluitem cada dia per aconseguir que no tanquin l’escola. I no volem que tanqui perquè les nostres filles i fills serien dispersats per diferents col·legis i no hi ha necessitat. Viladecans és una ciutat amb una població estable i en creixement. És una de les ciutats més joves de Catalunya. Ja ens van tancar una línia i això ha provocat que alguns pares portin els seus fills a d’altres escoles. Nosaltres som una comunitat de nens, mares i pares i professors que hem lluitat durant anys per una escola que ha estat reconeguda, per exemple, com a escola verda per la Generalitat de Catalunya. Som una comunitat que funciona molt bé i la gent nova s’hi queda.

Som una escola pública i propera necessària per als ciutadans de Viladecans que vol continuar sent per molts anys. I és per això que ens proposen ser institut alhora, pensem que és la sol.lució perquè el municipi no perdi cap unitat més d’Ed. infantil i Primària assegurant així unes ràtios més baixes que afavoreixin el desenvolupament de projectes pedagògics i ajudar a sol·lucionar el problema de massificació de les aules de Secundària que cada vegada més es dóna i es donarà en el nostre municipi. Les mares i pares ho veiem raonable.  Són els nostres fills i filles persones, ciutadans, de segona categoria?. Ja fa temps que ho pensem. Ara som l’escola Mediterrània de Viladecans i volem ser l’escola-institut Mediterrània de Viladecans. En aquests anys ens han posat tot tipus d’excuses: de diners, quan acabava d’esclatar la crisi. Posteriorment de números parlamentaris, o equilibris polítics. Darrerament de natalitat, com si les nostres filles i fills haguessin nascut de sobte i no tinguessin entre nou i gairebé dotze anys. I nosaltres, les mares i pares, haguessin aterrat no se sap d’on en els últims tres anys. Temps en què s’emparen en la natalitat.

Volem una escola-institut a l’alçada d’aquest país i sobretot a l’alçada de les nostres filles i els nostres fills. I mai més ben dit en tots els sentits. Volem que sigui escola i que sigui institut. No volem deixar d’estar amb les nostres filles i fills per dedicar més temps, que ha estat així durant més de vuit anys, a lluitar per un dret fonamental: l’educació dels nostres petits. Ciutadans de primera, com la resta. Perquè sí, un edifici forma part, per les raons exposades i les òbvies, de l’educació d’una persona. Un darrer exemple: tenim bons professors i professores. Però, quants d’ells han escollit aquesta escola que en principi no els dóna estabilitat, ja que sembla, i així ens ho recorden cada any, provisional?. Els nostres sentiments i els nostres drets no són provisionals.

Xavier Flores

AMPA Mediterrània

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix