Arnau Funes: 30 anys de la Coordinadora contra la marginació

Imprimeix

Aquest any fa 30 anys que es va crear al Coordinadora contra la Marginació de Cornellà; la “Coordi”, un referent comarcal de la lluita contra l’exclusió. La Coordi va iniciar la seva activitat el 1985 mitjançant un grup de persones sensibilitzades pels problemes que porten a l’exclusió social i a la marginació, i es va constituir legalment com a associació el 1990. Molts noms i molts cognoms de la nostra ciutat es poden vincular a la feina que ha fet la Coordinadora i per això no citarem a ningú en concret, serveixin aquestes línies de reconeixement a totes les dones i tots els homes que durant aquests 30 anys hi heu posat el vostre temps perquè l’entitat funcionés. Ja sabeu qui sou. Gràcies a tothom!

La Coordinadora és un projecte col·lectiu, un espai de diversitat, aprenentatge, reivindicació i acompanyament social valuosíssim per la nostra ciutat. A la Coordinadora s’hi ha trobat gent de tota mena de la ciutat que l’únic punt en comú que potser tenien era la creença que calia ajudar a la gent que ho passa malament, que cal donar un cop de mà als nostres veïns i veïnes. A la Coordi s’aprèn de debò el que és exclusió i s’aprèn a estimar l’altre i a fer voluntariat social de primer nivell, us convidem a col.laborar-hi.

La gent de la “Coordi” ha fet seu el lema de l’entitat i han demostrat tots aquests anys que de debò “les persones són més importants que les coses”. De la coordinadora han nascut projectes pioners com l’acompanyament de persones preses o els pisos d’acollida per persones que sortien de presó, i també ha estat l’embrió del que és avui l’empresa d’inserció Recibaix, o la Fundació per a Joves La Carena. Gran tasca i que segueixi 30 anys més!

 

Arnau Funes

Coordinador de ICV en el Baix Llobregat