El Baix Llobregat també vol poder decidir el futur de Catalunya

Imprimeix

La mobilització del 9N cal valorar-la com això, com una mobilització, no com un procés electoral. El 9N és una constatació de la voluntat de la ciutadania de participar en un referèndum vinculant i amb garanties, que es reforça amb els milers de signatures recollides per a denunciar a instàncies internacionals que l'estat espanyol no ens deixa votar.
Alhora, cal agrair a tots les persones voluntàries la seva tasca durant el 9N, tant pel que fa a la logística dels instituts com amb la recollida de signatures. Estic convençut que és després de mobilitzacions importants com les del diumenge 9 de novembre de 2014 quan les coses comencen a canviar. Avui el PP sap que té un problema polític extraordinari a Catalunya.
No obstant, haig de dir que m’hauria agradat una consulta legal i una participació encara molt més elevada. Crec que la democràcia catalana ha d’aspirar a una consulta real que pugui mobilitzar com a mínim a més del 75% de la població. Una consulta que permeti el debat profund i plural, on tothom es faci seva la pregunta i es senti interpel·lat a participar i opinar sobre de quin futur polític i quin model de país volem per a Catalunya.
Si realment ens emmirallem en el procés escocès, ara toca parlar profundament de model de país. El 9N no és el final de res, és un punt i seguit i una clara mostra que la gent vol votar i que ens hem guanyat debatre el país que volem tenir. Catalunya es mereix poder celebrar una consulta de manera legal, igual que es mereix uns pressupostos justos que garanteixin una societat sense retallades i on la ciutadania tingui les necessitats garantides, un país sense exclusió social i on hi hagi polítiques actives per a la lluita contra l'atur i la pobresa. Volem més consulta i volem una nova proposta per Catalunya que garanteixi més justícia social.

 

 

Arnau Funes
Coordinador de ICV en el Baix Llobregat