Compromis Socialista contra la pobresa energètica

Imprimeix

Aquesta setmana, amb la davallada de temperatures, cal tenir molt present que una de cada deu llars incorporarà un problema més a les dificultats per arribar a final de mes. Unes 320.000 famílies a Catalunya tindran problemes per poder mantenir casa seva a una temperatura adequada. Avui escalfar aigua, i tenir són primeres necessitats que per a moltes famílies esdevenen un luxe a causa de la manca d'ocupació i l'augment del preu de l'energia.
Durant la crisi són els Ajuntaments i entitats socials qui, redoblant els esforços i els pressupostos de serveis socials, tracten de donar resposta a aquesta urgència. No va ser fins a finals de l'any passat que el Govern va aprovar un decret llei que només ajornava el pagament de la factura per a les famílies vulnerables. Un decret al qual només es van poder acollir al voltant d'unes 800 famílies de tota Catalunya.
Malauradament, el Decret està suspès pel Tribunal Constitucional a instàncies del Govern Rajoy. Un problema greu que ni la Generalitat arregla ni el Govern del PP deixa arreglar.
El Ple de Parlament ha aprovat a proposta del Grup Socialista el requeriment al Govern per a que aprovi de forma immediata un nou decret llei de pobresa energètica que protegeixi a més famílies en aquesta situació, que simplifiqui els tràmits i incorpori els instruments de suport econòmic necessaris per afrontar els impagaments a famílies vulnerables.

 

 

 

Eva Granados Galiano
Diputada del PSC