L’àrea Metropolitana, motor social i econòmic del país

El proppassat dissabte, la sala Moragues del Born de Barcelona va acollir l’aposta que Convergència i Unió fa perquè l’Àrea Metropolitana esdevingui un pol de generació de valor social i econòmic al servei de les persones de tot el país. Es varen presentat ponències en els àmbits del medi ambient; de l’economia al servei de les persones; del transport i de l’urbanisme social i humanista. L’alcalde Trias ha posat Barcelona al servei d’aquest projecte basat en la creació de sinergies en la col·laboració mútua dels 36 municipis que conviuen en torn a la marca Barcelona i els seus espais industrials, logístics, de patrimoni agrari i natural, que ofereix l’Àrea Metropolitana.

En aquest sentit, l’aposta seriosa per l’economia verda; per la re industrialització dels municipis de l’Àrea Metropolitana; de l’aplicació dels conceptes de la sostenibilitat econòmica, social i ambiental, els projectes industrials, urbanístics o de gestió de l’aigua o dels residus, són apostes fermes i serioses, que constituiran el moll de l’ós de les nostres ofertes electorals. S’ha posat de relleu, que l’administració ha de ser exemplar en les actituds i els valors que promou. I, per això, la transparència de tots els processos, dels convenis, de les negociacions i del pressupostos, són així mateix, un element essencial de la nostra manera de ser i de fer. En aquest sentit, el 1er Tinent d’alcalde de l’ajuntament de Barcelona, el Sr. Antoni Vives, va deixar ben clar, que la millor forma de governar i la més inclusiva de totes les que coneixem, és la democràcia representativa. Altres alternatives, que aposten per plantejaments populistes i allunyats de la representativitat democràtica, constitueixen l’arc dels enemics polítics, perquè, tal com la història ens ensenya, aquestes opcions no són democràtiques. Per contra, tots els pensaments i opcions, tenen cabuda en un sistema democràtic, sempre que respectin el marc que la representació democràtica atorga als diversos actors polítics. Les altres opcions, diferents a la nostra, que aposten per la representativitat democràtica, són adversaris polítics; i, amb els adversaris, sempre cal que hi hagi, una voluntat ferma de consens.

Al Baix Llobregat, l’Àrea Metropolitana és actor de primera magnitud i que ha de conviure amb la nostra realitat asimètrica. Avui, no és comprensible, que un municipi com Vallirana, encara estigui fora de l’àrea, quan la voluntat de la gent d’aquest municipi és la de ser-hi. Caldrà fer ben aviat plantejaments sobre un cercle metropolità, encara incomplert i que no s’està lluny de tancar de forma molt més definitiva.

La re industrialització, l’economia verda, la gestió ambiental i l’economia del coneixement; són els eixos de futur del canvi de cicle social i econòmic que estem començant a encetar. Res serà com abans. És a dir, al Baix Llobregat, si fem les coses bé, hi tenim molt a dir i molt a guanyar, en favor de les persones de la nostra comarca. Els aparentment gloriosos temps de la bombolla immobiliària, deixaran pas a una etapa segurament, de molta més plenitud, de recorregut molt més llarg, perquè el desenvolupament es preveu om una eina de servei a les persones i no com a pressió dels agents econòmics, que ofereixen un plat de llenties als nostres ajuntaments, per a justificar els seus guanys. Si entre tots fem la feina ben feta, els agents econòmics faran diners que hauran de reinvertir a casa nostra. I els ajuntaments col·laborarem amb tothom, precisament, perquè el resultat de les activitats econòmiques, tingui un retorn social equiparable als guanys que s’hagin obtingut.

Des de Convergència i Unió, contràriament al que mentalitats pessimistes i derrotistes prediquen, veiem bones oportunitats pel futur. Certament no són gens fàcils; però si fem les coses bé, són totes elles factibles i possibles. I al Baix Llobregat tenim tots els elements necessaris: excel·lents comunicacions; indústria molt potent; zones naturals de gran valor; centres de recerca i d’excel·lència molt importants. Cal que amb plantejaments estratègics seriosos i de llarg abast, els posem en valor, perquè el resultat dels nostres actius, que són molts, sigui més gran, molt més gran. Així, només així assolirem el nostre principal objectiu i prioritat: servir a les persones.

No em cal més, que desitjar-vos a tots; que desitjar-nos a tots, unes bones vacances d’estiu. Quan tornem, tenim molta feina de comarca i de país per continuar fent i no dubteu pas que tornarem plenament carregats d’energia per assumir els nostres reptes amb tant compromís com alegria.

 

 

Josep Maria Llop i Rigol

President Comarcal de CDC al Baix Llobregat

 

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
162

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix