Més dependents amb menys atenció

Imprimeix

Amb l’arribada del PP al Govern de l’Estat i CiU  a la Generalitat, la Llei de la Dependència està tocada de mort. Rajoy va derogar i retallar part de la llei només  tocar poder i aprima any rere any les aportacions econòmiques.


A Catalunya, el Govern aprovà la setmana passada una ordre amb la què, per generació espontània, es suposa que les persones dependents tindran més capacitat econòmica per fer front a un copagament de serveis que CiU ha augmentat substancialment. A més, es retallen prestacions, es fan incompatibles els serveis, es tanca l’accés a les residències concertades, i les llistes d’espera per accedir a un servei o cobrar una prestació s’allarguen indefinidament.  Per legitimar el desmantellament totes les decisions es prenen en mig d’una intensa campanya en la què es va repetint mil i una vegades que la Llei no ens la podem permetre.


La llei de la Dependència va ser un dret que va conquerir la ciutadania el 2007 i que només a Catalunya ha suposat que més de 400.000 persones s’hagin beneficiat des de la seva posada en marxa. És una llei que es va aprovar just abans que arribés la pitjor crisi econòmica de la democràcia i, per tant, necessita un reforç de finançament que no ha tingut, però és viable i necessària per garantir els drets de les persones amb dependència i les seves famílies.

 

Eva Granados Galiano
Diputada del PSC