Aposta per l'emprenedoria i per la feina al Baix Llobregat

Imprimeix
La crisi i el canvi de model econòmic ha castigat molt especialment, la nostra comarca. Representem el 11% del pes demogràfic de Catalunya i és a les nostres poblacions, on s’hi concentren les majors taxes d’atur. 
La remuntada econòmica s’inspira en la posada en valor de les iniciatives empresarials que decididament aposten per la indústria, latecnologia i el coneixement. És per això, que la relació empresa i universitat serà un binomi amb capacitat de refundar un model d’èxit, que ha permès que les persones que han vingut al nostre país hagin prosperat i hagin trobat en Catalunya i especialment, en el Baix Llobregat,una terra d’oportunitats. 
El govern de la Generalitat té clar aquest nou model i la importància de la nostra comarca. I és per això, que el passat divendres, va inaugurar la quarta acceleradora de projectes empresarials Start-up Catalonia, sota l’aixupluc de la Universitat Politècnica de Castelldefels i el Consell comarcal del Baix Llobregat . 
Una acceleradora és un espai que ajuda aquelles empreses que tenen5 o més anys de vida i amb un projecte amb perspectives de futur, a fer front als reptes del creixement, des de la combinació de mitjans humans, materials i sobre tot, de coneixement. 
L’acceleradora, és un instrument amb capacitat de donar una empenta integral als projectes empresarials, perque es consolidin en el mercat; generin llocs de treball i aportin valor social i econòmic alseu entorn. 
Aquest model de col.laboració público/privada permet premiar les bones iniciatives i compartir els objectius de generar valor i interès general, per la comunitat. L’èxit d’aquest tipus de col.laboració ha estat testat en diversos paísos delnostre entorn, i contribueix a la creació de més empreses, adaptades i adaptables als entorns; amb alta capacitat de generació de llocs de treball i també amb capacitat d’interlocució amb el sector públic. 
L’elevat grau d’industrialització de la nostra comarca; unes infraestructures que ens fan especialment atractius al comerç internacional i una mà d’obra molt preparada per a desenvolupar tasques industrials, ens posiciona a la graella de sortida per donar resposta a les oportunitats que els eixos de comunicacions (port, aeroport, corredor delmediterrani i xarxes viàries) ofereixen de forma especial, a la nostra comarca. 
El canvi de model necessita d’empreses modernes, amb molt deconeixement i amb una clara aposta per una indústria estable i competitiva. I aquest és en molt bona part, l’objectiu d’un instrument com l’acceleradora d’iniciatives empresarials Start-up Catalonia. 
Aquests, no són projectes de maquillatge, sinó de canvis de fons. Com és obvi, els seus efectes no són immediats, però contribueixen a produir importants transformacions de fons, i perdurables en el temps. 
Estimar Catalunya, significa de manera molt especial, estimar la llibertat de la gent que hi vivim. Treballar amb mirada llarga i compromesa. I és per aquest motiu, que des del govern de la Generalitat, defugint el soroll populista i mediàtic de la crítica fàcil pels mals moments que vivim, s’han fet apostes tant compromeses i serioses com aquestes. 


Josep Maria Llop i Rigol

President Comarcal de CDC