Construint alternatives a peu de carrer.

Imprimeix
Acaba el 2013. Un any, de nou, dur per la nostra comarca. La crisi continua colpejant-nos als mateixos, i sospitem que pocs dels 47.000 nous milionaris que deixa l’any a Espanya viuen al Baix Llobregat. 

Mentrestant el Frau Democràtic s’ha consolidat. Amagats en un calaix el programa electoral de CiU i sobretot el del PP, ja podem veure perquè volien governar. PP i CIU tenien una estratègia compartida i oculta que han acompanyat els mitjans de comunicació públics i privats, i estimulat la nova Classe Corporativa ( els executius de grans empreses).

Preocupats pel manteniment dels seus beneficis no per l’economia productiva, han decidit repartir-se el pastís dels serveis públics i reduir-ne el control democràtic. Reduir drets socials per mantenir el negoci d’alguns.

Per això les retallades en salut afavoreixen la sanitat privada, les reformes educatives (Llei Wert) volen ajudar l’escola elitista, la reforma dels Ajuntaments busca facilitar la privatització de serveis socials, educatius, culturals, energètics o mediambientals, la reforma laboral pretén obligar-nos a acceptar salaris cada cop més baixos i la reforma de les pensions promou els plans de pensions privats.

Però això no durarà per sempre, el 2013 està farcit d’experiències de lluita, de resistència i de construcció d’alternatives a peu de carrer. Alternatives que aquest 2014 seran més presents que mai. Des dels carrers dels Baix Llobregat als despatxos de Brussel·les defensarem els nostres drets socials i drets nacionals. Ànims, el 2014 serà millor.



Arnau Funes

Coordinador ICV Baix Llobregat