Pressupostos CiU: les retallades que van venir amb el PP per quedar-se amb ERC

Imprimeix
Aquest 5 de novembre el conseller Mas-Colell ha presentat els pressupostos que CiU i ERC han pactat pel 2014. Després de deixar-nos tot el 2013 sense comptes, ara el Govern tracta de fer-nos creure que els de 2014 són els pressupostos més socials de la crisi. Propaganda difícil d'empassar si mirem el detall de partides determinants per la cohesió social: comparant el darrer pressupost aprovat -2012- amb el de 2014 tenim davallades del 69% en polítiques familiars, 48% en atenció a persones amb discapacitat, 16% en salut i 4% en atenció a la infància i adolescència. En definitiva, uns comptes injustos que perpetuen moltes retallades pactades amb el PP que es consoliden amb ERC.

Al Baix Llobregat més del mateix: les inversions que CiU i ERC han pactat han baixat un 40%  respecte el 2012 i un 75% respecte el 2010. La inversió per habitant queda a 99 euros pel 2014 quan s’havia arribat als 387 anuals en el període 2007-2010. Escoles, ambulatoris, residències, etc. que es queden al calaix un any més.

Cal denunciar davant la ciutadania el que està passant a la Catalunya real  que el govern no explica ni prioritza als pressupostos.  Per això els i les socialistes treballarem, des del Parlament i participant a la mobilització que sindicats, plataformes sectorials i moviments ciutadans convoquen pel diumenge 24 de novembre, per a lluitar contra aquests pressupostos antisocials.


Eva Granados Galiano

Diputada del PSC