Reforma injusta de les pensions

Imprimeix
Després de la Reforma Laboral, i els seus costos socials, el PP ha aprovat retallar també les pensions. La crisi és l’excusa on s'amaga un interès per afavorir als més poderosos i promoure els plans de pensions privats. La Reforma és econòmica i socialment injustificable, i el PP utilitza la crisi com a coartada per a retallar, aprofitant la seva majoria absoluta.
Aprofiten la crisi per dir que gastem massa en pensions quan Espanya dedica a pensions el 10,2 % del PIB i la mitjana de la Unió Europea és el 13,5%, i per acabar amb revalorització de les pensions a partir de l'IPC i fer servir un índex molt més òpac.
Aprofiten la crisi per manipular el jovent. No és congelant pensions o reduint drets com es garantiran les pensions dels i les joves, sinó oferint-los ocupació de qualitat per a que cotitzin suficient per cobrar-les.
Contra aquest conjunt de mentides i opacitats hi ha alternatives. La solució no passa per reduir despeses en pensions sinó per augmentar els ingressos del sistema de Seguretat Social apostant per fer una contribució social generalitzada, i augmentant les bases màximes i mínimes de cotització, amb un augment en les aportacions fiscals, sobretot dels que més tenen.
Només salvarem les pensions si apostem pel creixement de l'ocupació de qualitat i la productivitat dels llocs de treball, ja que amb bones cotitzacions hi ha bones pensions. Tot el contrari del que promouen PP, CiU i la Troika.



Arnau Funes Romero