El CèNTRIC Gastro diu adéu!

Imprimeix

Susana Aragón i Óscar Teruelo

 Cuiners

Iniciem nova etapa. Tot l'equip actual del CèNTRIC Gastro encara en freguem els ulls. Aquest estiu es va publicar la nova licitació per gestionar el restaurant del CèNTRIC Espai Cultural, les condicions han canviat, i vam decidir no presentar-nos.

Potser no hi havia millor manera de deixar la gestió del restaurant que fer-ho amb una activitat com la ruta gastronòmica QuintoTapa Pota Blava. Clientes, amigues, noves persones que ens descobreixen entrant i sortint del nostre espai, gaudint de la nostra manera d'entendre la cuina, amb el producte del nostre territori al centre i el somriure en com les fem arribar. L'últim CartXUIXO de Pota Blava de la ruta d'enguany n'és un exemple.

Des del Plat Favorit dels Catalans, fins a la visita del xef britànic Jamie Oliver, o la mossegada d'en John Hoffman –ànima del Mobile World Congress– al nostre Pollycao, que va ser portada a un munt de diaris; o formar part de la xarxa Biosphere, de la Fundació Restaurants Sostenibles i del moviment Slow Food, en el que creiem profundament i ens ha omplert d'orgull i ha enriquit la nostra feina de manera crucial. Sempre hem cregut –i ho continuarem fent– en una filosofia culinària basada en la cerca de les arrels del producte del Parc Agrari del Baix Llobregat –casa nostra, sempre–, amb bases senzilles i saboroses que potenciïn l'autenticitat de la matèria primera, fruït de l'esforç de pageses, productores,... que formen part també de la nostra identitat.

Qui ens havia de dir tots els reptes aconseguits i els problemes que hem superat des de 2010. Hem comès errors i encerts en aquests temps, que ens han fet créixer plegades amb totes les que ens heu acompanyat, des de clients d'arreu de Catalunya que són ja amics, als proveïdors i productors que han cregut en la nostra aposta radical pel producte; i els companys de sala i cuina –més de trenta famílies formen part actualment de l'equip– han sumat de manera valuosa en aquest camí que ens ha fet ser restaurant de referència a la comarca en la seva revolució gastronòmica on treballar amb el producte del territori és innegociable. Gràcies!

Hem crescut a força de constància, il·lusió i moltíssima feina. Tanquem una intensa etapa, però ja s'obren noves portes, quan encara ens emocionen aquests dies les abraçades i paraules que ens feu arribar. Necessitem carregar forces, perquè el nostre camí no acaba aquí i volem que la nostra cuina continuï expressant felicitat, història, arrels, també consciència ecològica, justícia social i de gènere.

Desitgem tota la sort del món als nous gestors de l'espai. És el nostre desig i creiem que deixem una llavor plena de vida. 

Ens veiem aviat!