Uns comptes municipals per a la ciutadania

Imprimeix

Lluïsa Moret

Alcaldessa de Sant Boi de Llobregat

Fa pocs dies vaig assistir a la representació de Dale Recuerdos, una obra de teatre amb un repartiment íntegrament santboià compost per un actor i sis actrius de més de 75 anys. Al llarg de poc més d’una hora, van compartir amb nosaltres les seves experiències íntimes i vitals en un viatge ple d’emocions. Tot un regal. En acabar la funció, vaig tenir ocasió de felicitar-los i

vaig gaudir de la seva calidesa i de la seva alegria: quin gran tresor la nostra gent gran! Si la ciutat fos un gran arbre, la gent gran en serien les arrels, fermes i sàvies; el tronc serien els seus fills, que fan bategar la ciutat, i les branques que van creixent i s’enlairen, els seus nets, les noves generacions que més tard o d’hora prendran el relleu.

Al cap i a la fi, gestionar una ciutat és això: garantir que tothom, joves, adults i grans, despleguin les seves capacitats i facin realitat els seus projectes vitals. I en això estem. Al llarg d’aquest mandat, hem impulsat nombroses iniciatives centrades en les persones, en cada etapa de les seves vides, amb un únic objectiu: oferir eines i recursos per al seu desenvolupament personal, familiar i professional.

I perquè això continuï sent una realitat destinem 44 de cada 100 euros del Pressupost Municipal 2023 a serveis a les persones, de l’atenció social a les famílies més vulnerables a la cultura, la salut o l’esport; de l’educació a l’ocupació, l’habitatge o la seguretat. A més, el nou Pressupost donarà continuïtat a l’impuls transformador de la ciutat per mitjà d’un fort increment (d’un 22%) de les inversions, que aniran destinades a millorar l’espai públic i els elements verds urbans, reforçar la seguretat i la neteja i a actuacions vinculades a la transició energètica i a la digitalització.

Uns comptes que tornen a créixer (un 8%) gràcies en bona mesura a la capacitat de la nostra ciutat per captar fons procedents d’altres administracions, en especial de la Unió Europea, i que volen seguir contribuint al benestar de les diferents generacions de santboians i santboianes.