Això va de Cornellà

Imprimeix

Oriol Anguera

Candidat de Junts per Catalunya a l’alcaldia de Cornellà de Llobregat

Molta gent recordava la meva militància política fins el 2012, però segurament soc més conegut per la bodega de casa, un comerç centenari ja tancat situat a la Rambla, o per la meva activitat cultural que s'inicia de ben petit i influenciat per uns pares que van entendre la lluita antifranquista i la necessitat de treballar pel país des de l'activisme cultural.

Els darrers anys he treballat molt intensament en el món associatiu impulsant juntament amb altres companyes i companys projectes culturals d'arrel tradicional a Cornellà pel que va ser una sorpresa per moltes persones del meu entorn la notícia que Junts i jo mateix vàrem publicar el 6 de novembre passat i que també vam poder llegir a la premsa digital de la nostra comarca: "Oriol Anguera, l'aposta de Junts a Cornellà".

En els següents dies vaig començar a rebre molts missatges de suport de persones de la nostra ciutat i també d'altres amigues i amics d'arreu. Missatges que vaig agrair individualment i que vull tornar a fer des d'aquestes línies que ara us adreço.

Ja feia unes quantes setmanes que estàvem treballant en l'encapçalament de la llista per a les properes eleccions municipals i ja se sap que quan et reuneixes en espais públics, i no t'amagues del que estàs fent, les parets tenen orelles. Així que van ser curioses situacions de persones conegudes que em preguntaven... "i què? Com va tot?" (fins a cinc vegades) o "Per cert, és possible que siguis el proper cap de llista...?" tot demanant disculpes per la directa pregunta.

A tothom qui em pregunta li responc el mateix. Hem vingut a presentar una candidatura amable, sincera i amb unes tremendes ganes de treballar per Cornellà i per la seva gent. No venim a barallar-nos, però rotundament sí a confrontar idees, a dir en veu alta què s'està fent bé i que ha de canviar o millorar en la política municipal de Cornellà. Hem vingut per explicar com farem les coses des de l'equip que tinc l'honor, l'orgull i la responsabilitat d'encapçalar.

Aquesta candidatura vol sumar a totes les persones que tinguin el convenciment que a Cornellà hi ha una manera diferent de fer les coses. Cal gestionar la ciutat pensant en el benestar col·lectiu i això només es pot fer des d'un projecte transversal i divers, diversa com és també la nostra ciutat. 

Porto setmanes que després de finalitzar les meves obligacions professionals m'assec al voltant de taules amb cafès i infusions per conversar amb tota aquella bona gent que ha volgut aportar el seu granet de sorra al nostre projecte. Persones que el primer que m'han fet saber és que estan allà per Cornellà i per un país lliure i pròsper. Ningú m'ha preguntat quina és la meva ideologia, saben que represento quelcom que va més enllà. I us pregunteu per què? Doncs perquè l'important aquí és Cornellà i la seva gent. Insisteixo, perquè això va de Cornellà.

Aquests cafès i infusions de després de dinar o de capvespre els he pres amb persones nascudes a Catalunya, al País Valencià, a Andalusia, a Galícia, a Madrid... procedents del món de l'administració pública, del comercial i empresarial, del cultural, social, esportiu... i que són de Cornellà de tota la vida, o que van arribar amb la família o ja essent grans, i també amb qui ha fet de la nostra ciutat la seva segona casa. El que sí que he constatat és que tenen clar que a la nostra ciutat cal ja un canvi de manera de fer.

Cal ja un canvi de perspectiva a l'Ajuntament de Cornellà perquè malgrat que la composició del govern municipal pugui haver rebut influència d'altres sensibilitats i opcions polítiques, la visió ha estat sempre la mateixa des de 1985, tendint a diluir en una sola idea nebulosa la institució de tots els ciutadans i les tesis i interessos del partit majoritari en l'equip de govern municipal.

És per això que em poso a disposició de la ciutadania i a més ho faig des del convenciment que cal que els ajuntaments tinguin el suport d'un Govern que els acompanyi dotant recursos per a polítiques socials, econòmiques i ambientals així com totes les que se'n deriven i que permetin que Cornellà i Catalunya sigui el millor lloc on viure. Els municipis i les persones no podem estar sotmeses a pactes a Madrid on el partit del president de la Generalitat torna sense el peix ni el cove.

Perquè això va de Cornellà. Va de persones. No va d'esquerres, ni tampoc de dretes. Va d'aquella gent que ha nascut a Cornellà, d'aquella gent que hi ha arribat procedent d'altres terres llunyanes o no, d'aquella gent que s'estima el nostre municipi. Fins i tot va d'aquella gent que resideixen en altres poblacions, però que fan vida a Cornellà i que contribueixen amb el seu esforç i i dedicació a que el comerç prosperi, la cultura estigui viva o els serveis públics funcionin i ho facin bé.