La futura sala polivalent

Imprimeix

Jordi Bou

Portaveu del grup municipal Fem El Papiol-Junts per Catalunya

La sala polivalent és un dels equipaments que manquen al nostre poble. Ara ja fa anys que no tenim l’antic Casino; tants, que els joves ni tan sols el van conèixer.

La futura sala polivalent ha de permetre allotjar moltes activitats que a dia d’avui es fan en llocs poc adients, com per exemple el Carnestoltes, que es fa al Pavelló Esportiu, o l’espectacle de Nadal de l’Escola de Música, que es fa al gimnàs de l’Escola Pau Vila.

També ha de poder allotjar moltes de les activitats que es realitzen a la sala d’actes Esteve Faura de la Biblioteca Valentí Almirall, que sovint queda petita.

Aquests darrers mesos, fruit d’un encàrrec que es va fer a la Diputació de Barcelona, una comissió d’experts formada per tècnics i administracions, ha escollit, d’entre 30 propostes, l’equip d’arquitectes que redactarà el projecte definitiu. Aquest projecte s’ha realitzat a partir del document d’usos i necessitats que es va treballar durant l’anterior mandat amb les entitats, el Consell del Poble i el departament tècnic de l’Ajuntament.

Aquest espai cultural ha de ser molt més que un equipament, i el seu emplaçament (davant de la pista ludicoesportiva) donarà una nova dimensió cultural al nostre poble. Generarà l’illa cultural del Papiol, formada per la Biblioteca, la sala i un gran espai de lleure entre els dos edificis.

És cert que està costant molt que aquest nou edifici sigui una realitat; és cert també que un cop tinguem el projecte haurem de trobar el finançament i que la crisi provocada per la pandèmia no hi ajuda gens. Però malgrat les dificultats, des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament hi treballem a fons per poder gaudir d’aquest nou espai.

Aprofito per desitjar-vos bon Nadal i una bona entrada d’any!