Un Nadal difícil

Imprimeix

Mercè Esteve

Alcaldessa de Begues

Vivim dies complexos en una època que, des de l'arribada de la COVID-19, ja era prou complexa. En els darrers dies ens comencem a preparar per a celebrar el Nadal, una època habitualment d'alegria i retrobament, mentre, alhora, assistim a un empitjorament continu dels indicadors de la pandèmia. Es donen la mà la preocupació per una banda i, per una altra, la il·lusió i les festes. Són sentiments confrontats i que tots i totes patim per gestionar adequadament.

Des de l'Ajuntament de Begues, tal i com és la nostra obligació, hem fet una profunda reflexió al respecte que confio que us ajudi a trobar una manera adequada per encarar aquest Nadal tan excepcional. Des del consistori creiem que la nostra primera responsabilitat és amb la salut de les persones i, per aquest motiu, hem plantejat una activitat pública per a aquestes dates que sigui, abans de res, segura. Suposa fer renúncies i adaptar-nos a una realitat que no és la que voldríem. Però també sabem que serà un esforç puntual i confiem en que l'arribada de la vacuna ens porti l'any vinent unes festes diferents.

Avui mateix hem conegut les noves restriccions que estableix la Generalitat de Catalunya per frenar la que podria ser una tercera onada de la pandèmia. Us puc garantir que com a ajuntament farem tot el possible per tal d'aconseguir el seu màxim compliment.. Us vull convidar a fer el mateix.

Hem de saber trobar el punt just en les mesures sanitàries que ens permeti garantir la salut de les persones, preservar el major benestar econòmic possible i gaudir fins on podem de les celebracions i la tradició. Us ben asseguro que no és senzill, però si entre tots i totes ens marquem aquesta fita, podrem començar l'any 2021 en les millors condicions possibles per a assolir la immunitat i la recuperació econòmica que esperem. Els petons i abraçades que ens deixem de donar avui, ens seran retornats amb escreix demà.

Aquesta continua sent una lluita compartida.