És el moment de canviar el model d’atenció a les persones grans!

Àngels Saldaña

Directora de la Fundació Ana Ribot

Treballar per aconseguir mantenir a la persona gran a casa seva, al seu entorn familiar, social i comunitari, amb la qualitat de vida corresponent a un ésser humà del segle XXI. Per aconseguir aquest objectiu, és responsabilitat de les administracions públiques posar a l’abast de les persones grans, els recursos i les Entitats no lucratives que puguin garantir una atenció al 100% al servei de la persona.

Respecte per la persona, per la seva intimitat, pels seus interessos, pels seus gustos i preferències, en general, pel seu model de vida i per com vol viure aquesta última etapa de la seva vida.

Posar al seu abast els recursos adients, necessaris i segurs, de la mà d’entitats amb valors ètics, socials i humans. Uns recursos actualitzats i adients al moment i Societat que estem vivint, prioritzant el que la persona vol, el que la persona prefereix.

Posar al seu abast uns professionals qualificats tècnic i humanament, personal amb la formació, els principis ètics i un salari digne. Professionals de diferents àrees (gericultores, terapeutes ocupacionals, psicòlegs, fisioterapeutes, infermeres, educadores socials, metges geriatres) que ajudin a la persona gran a viure millor, que potenciïn les seves capacitats i que cobreixin les seves mancances.

Posar a l’abast els recursos, els espais, les activitats que permetin, que ajudin, que animin a la persona gran a sortir de casa, relacionar-se amb els altres, a compartir i treballar plegats. I adequats als diferents graus d’autonomia: casals, centres d’estimulació i activació, pisos amb serveis, espais comunitaris, centres respir.....i sí, els serveis residencials per a situacions d’alta dependència, casos de persones que ja no es poden mantenir a la seva llar, amb un entorn càlid i acollidor i uns professionals preparats psicològicament i sanitàriament per acompanyar en aquesta última fase de la vida.

I es pot fer, i s’ha de fer, tenim el deure de fer-ho, per amor i respecte als nostres GRANS.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
169

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix