Punts d’inflexió

Lluís Tejedor

Diputat provincial i portaveu de Ciutadans a Sant Boi de Llobregat

Permeteu-me que en primer lloc us faci arribar en nom de Ciutadans del Baix Llobregat, les més sinceres mostres de condol a aquelles persones que han perdut un ésser estimat per culpa del COVID-19 i un merescut reconeixement a tot el personal sanitari, d’emergències, neteja, seguretat, protecció civil, militar, comerciants, siguin voluntaris o treballadors, que han resultat claus perquè la ciutadania hagi pogut continuar amb la seva vida amb les mínimes incidències, més enllà de les obligades per la situació.

Som tots conscients que la maleïda pandèmia que afecta tot el món marca un punt d’inflexió en el comportament que molts països haurem d’adoptar en el futur més immediat. Incorporar la previsió sanitària (i per tant l’augment de recursos), redefinir les activitats col·lectives, prioritzar la despesa per cobrir necessitats i afavorir riquesa o multiplicar la solidaritat hauran de ser incorporades si volem mantenir el grau de benestar social exigible per la ciutadania, encara que sigui en un nou model que doni importància a la previsió per damunt del model de curt termini, que s’ha demostrat ineficaç però al que molts dirigents de poca volada s’hi apunten amb tal de conservar les seves opcions de poder.

A Ciutadans també vivim el nostre particular punt d’inflexió. El primer cap de setmana de maig hem celebrat la primera Assemblea General (un congrés nacional) de forma telemàtica, essent el primer partit polític que ho fa amb aquest format, obligat pel lògic l’imperatiu de la pandèmia, però defensors primers de la realitat telemàtica a diferents àmbits, en aquest cas de la política i les seves institucions públiques. I hem aprofitat aquesta assemblea per fixar el curs de la nostra acció política en els propers anys: centre lliberal progressista i reformista, amb acords amb formacions a centre-dreta i centre-esquerra, evitant aliances d’aquestes formacions amb populistes i separatistes. I iniciem aquest període amb la consciència d’haver-nos equivocat en algunes decisions, però amb l’esperança de transmetre a la societat un missatge de rectificació, en positiu. Ningú ha assumit més responsabilitat en uns mals resultats en eleccions generals com ho ha fet Ciudadanos, amb renúncies de dirigents, assumint-les en primera persona, destacant entre ells a Albert Rivera, amb qui sota la seva presidència hem arribat a les quotes de representativitat i govern que fins fa pocs anys no imaginàvem.

Finalment, reconèixer errors també genera un altre punt d’inflexió, aquell que ens ha de portar a recuperar la confiança de la ciutadania que ja ens va donar suport i que avui més que mai li cal un referent de seny per donar estabilitat i solvència al nostre país, Espanya, necessitada amb urgència de virtuts i no pas de revenges. Ho assolirem, perquè  ja comptem amb un nou lideratge, fort, lliberal, femení y amb gran vocació europea, es diu INÉS ARRIMADAS i el destí li depara un lloc important a la història.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix