Sortim de la crisi virant a l’esquerra

Joan Borràs

President de la Federació Comarcal d’ERC del Baix Llobregat i l’Hospitalet

Estem enmig d’una crisi sanitària mundial que ja s’està convertint en una crisi social i econòmica.

Els que tenim a la memòria la crisi del 2008 sabem que els canvis són massa importants i profunds i res tornarà a ser el mateix. Hem d’aprofitar l’oportunitat que tenim per a millorar diversos aspectes de la gestió pública, aquella que ens afecta i interpel·la a totes i tots.

Necessitem un nou model de governança. Avançar cap a una administració pública que, més enllà de la cerca de la tradicional eficiència, posi el focus en el diàleg que ha de servir per a resoldre conflictes i respondre a les demandes de la societat. Aquest nou model de governança ha d’incorporar en el diàleg la societat, que ha rebut els efectes de la crisi i, per tant, n’ha de formar part de la solució.

Necessitem un sector públic fort, ben equipat i ben finançat. El mantra de l’austeritat ha anat desballestant i aprimant el sistema públic i, de retruc, l’estat del benestar. Ara hem pogut comprovar que aquest sector públic no ha estat mai el problema, sinó al contrari, sempre forma part de la solució.

Potser ha arribat el moment que els bancs tornin els diners que els vàrem donar pel rescat i enfortir el sistema públic per a tothom.

Necessitem un nou model de producció i consum amb criteris de sostenibilitat. Una economia que estigui al servei de les persones i que eviti els processos de degradació del nostre entorn.

La gent d’Esquerra col·laborarem allà on calgui per afrontar la recuperació de la nostra comarca com més aviat millor.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
156

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix