Reprenem el país

Sònia Guerra

Diputada al Congrés (PSC)

Aquesta setmana repreníem l’activitat política en seu parlamentària. I per primera vegada des de la II República ho fèiem amb dos forces polítiques d’esquerra al capdavant de la Moncloa i un programa de govern que marcarà, sense dubte, un abans i un després en l’Estat del Benestar del nostre país, i per tant en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania. Preludi d’aquest horitzó va ser el primer ple de la legislatura en el que per una banda, s’ha decidit augmentar les pensions un 0.9%, i per l’altra, incrementar el salari mínim a 950 euros. I no serà el darrer increment. El compromís és arribar, en el marc del diàleg social, al 60% del salari mínim al final de la legislatura, és a dir, als 1200 euros mensuals. Pensions i salaris donen resposta a la necessitat que treballadors i treballadores, i pensionistes, tinguin ingressos suficients per viure dignament.

Sempre que els i les socialistes hem governat ho hem fet amb l’objectiu de consolidar i ampliar l’Estat del Benestar, perquè aquest és el marc que assegura els drets i llibertats dels i les ciutadanes des de la infància fins a la vellesa. I enguany anirem més enllà, assegurant també el

dret a què qualsevol persona pugui decidir morir lliurament i amb totes les garanties del nostre sistema de dret. Per això, en el segon ple d’aquesta legislatura, que es celebrarà el proper 11 de febrer, els i les socialistes presentarem la proposició de consideració de la Llei Orgànica de Regulació de l’Eutanàsia de la mà del ministre del PSC en el Congrés, i Secretari d’Organització, Salvador Illa.

I aquestes són només les primeres mesures que aquest govern històric està impulsant. Modificació del codi civil en matèria de violència sexual, derogació de la Ley Mordaza, derogació dels aspectes més lesius de la reforma laboral, increment d’impostos a les rendes més altes, recuperació de la sanitat universal i ampliació de beques per als i les estudiants, l’aposta per la formació professional, l’abolició de la prostitució, i la defensa de la igualtat efectiva entre dones i homes, són només algunes de les propostes que tenim previstes impulsar.

Iniciem la XIV legislatura amb il·lusió. Tenim clares les necessitats i la nostra prioritat és donar-lis resposta. I ho farem de manera eficient i resolutiva. No tenim temps a perdre. Hem de ser i volem ser útils. Els i les socialistes entenem la política com a instrument transformador de la realitat. Per això, em deixaré la pell per donar solucions a les principals demandes del Baix Llobregat i la seva gent. Tenim 1.400 dies per davant per abordar les transformacions que el país necessita, el futur és nostre, el present també. Reprenem el país.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix