Bufar 40 espelmes de valors

Imprimeix

Salvador Valls

President del Consell Esportiu del Baix Llobregat

Tinc el plaer indiscutible de formar part d'una institució que aviat farà 40 anys d'història. Una institució encapçalada per un equip de persones durant diferents generacions, que des de 1981 amb coratge i dedicació han instaurat els valors de l'esport a la comarca del Baix Llobregat. Una institució que ha marcat història amb totes les seves fites, i que ha sabut driblar durant 40 anys un projecte ambiciós i molt rellevant per a tota la comarca del Baix Llobregat. Aquesta institució a la qual tinc l'honor de representar com a President, és el Consell Esportiu del Baix Llobregat. Un exemple de superació, de metamorfosi institucional i sobretot social i cultural, on l'educació i els valors han estat sempre un dels pilars fonamentals. Durant aquests anys la institució ha volgut ser una eina de transformació social de la comarca que ha posat l'èmfasi, no amb l'esport d'alt rendiment, sinó amb la instauració dels valors i el bon comportament dins l'esport escolar. Han estat 40 anys de reptes i objectius remarcables com l'assoliment de la igualtat de classes socials i la cohesió social dels processos d'immigració dins l'esport escolar. L'èxit del treball del Consell del Baix Llobregat és possible gràcies a la contínua coordinació de tots els actors que conformen la institució, i que enguany s'han dignificat amb la implementació dels dos estàndards principals que ha posat en marxa el Consell dins l'esport escolar, i que són el Juga Verd Play i el Pla de Formació del Baix Llobregat.

Estic molt orgullós de dir que enguany iniciem una etapa de golejada - si em permeteu la gosadia – a favor de la igualtat de gènere, on ens mantindrem lluitant amb escreix contra la discriminació de sexes dins l'esport escolar.

En aquest 40è aniversari seguirem construint un discurs rigorós a on es difonguin els valors de compromís esportiu, social i cultural, amb un projecte liderat per Xavier Pujades i Martí, Doctor d'Història Contemporània de la Facultat de Psicologia Ciències de l'Educació i l'Esport Blanquerna de la Universitat Ramón Llull. Un dels Catedràtics, també, més valorat en l'estudi de la història de l'esport.

Per aquest 2020 desitjo que al marcador s'hi puguin llegir amb majúscules els adjectius compromís, innovació, formació i igualtat per encarar un nou any ple de reptes, i seguir sumant punts a casa. Aprofito també per desitjar-vos bon any nou 2020 per a cadascuna i cadascú de vosaltres, i per a les vostres famílies.