Una gran oportunitat per al comerç vicentí

Imprimeix

Miguel Comino Haro

Alcalde de Sant Vicenç dels Horts

 

Sant Vicenç dels Horts ha donat el tret de sortida a la campanya de Nadal, que comptarà amb propostes lúdiques i comercials atractives per tota la comarca. Ofertes, sortejos, un concurs d'aparadors, activitats per gaudir en família... són algunes de les propostes que ens animen a omplir de vida els carrers, engalanats amb els tradicionals llums i arbres nadalencs.

Aquesta oferta es complementa amb el Festival de la Infància, la festa de Cap d'Any i la tan esperada Cavalcada de Reis, sens dubte tot un referent nacional, que celebrarà els 125 anys de la Comissió de la Cavalcada, a qui aprofito per enviar públicament la meva felicitació.

Tot està llest perquè gaudim d'unes festes entranyables que a més suposen una gran oportunitat per al comerç local. A Sant Vicenç dels Horts tenim de tot i amb una altíssima qualitat, com ho demostren, al llarg de l'any, cites tan destacades com la Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica (25 i 26 de gener), la Firaestoc-Firatapes de primavera i tardor o les Jornades de Cuina Tradicional Catalana Josep Lladonosa de l'octubre.

Amb l'objectiu, precisament, de continuar dinamitzant el comerç, enguany hem engegat un projecte ambiciós que esdevé una gran oportunitat: la peatonalització d'una part del barri de Vila Vella. El passat 30 de novembre vam tancar a la circulació de vehicles diversos carrers del centre. Assolim així una doble fita: guanyar espais per a l'ús i profit del comerç i la ciutadania, i reduir els gasos contaminants, ja que es tracta d'una Zona de Baixes Emissions creada conjuntament entre el Consistori i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Aquest és només l'inici d'un gran projecte de ciutat que vol crear diversos espais de passeig, llocs de trobada i cohesió. Tot plegat ha de contribuir no només a guanyar zones per a la interrelació ciutadana, sinó també a dinamitzar el nostre teixit comercial i associatiu. I a esdevenir una ciutat de primer ordre al Baix Llobregat.