Una reflexió sobre la diada

Imprimeix

Mercè Esteve

Alcaldessa de Begues

Mercè Esteve

Al llarg dels darrers anys cada Diada de l’11 de Setembre ha arribat en un moment polític i social sempre diferent i sempre complicat. Enguany no és una excepció. Commemorem la nostra Diada Nacional a les portes de conèixer la sentència del judici contra el procés i en un ambient social i polític encara enrarit pel que hem viscut en els darrers dos anys.

Des de la meva responsabilitat com a alcaldessa de Begues, voldria en primer lloc fer meva també la reivindicació del president de la Generalitat, Quim Torra, i d’una part majoritària de la nostra societat que reclama l’absolució com a única resolució possible de la situació dels presos i preses polítics. No podem oblidar que són els nostres representats elegits de manera democràtica i lliure i que han actuat en tot moment seguint el mandat del seu poble. Els volem sense barrots i volem el retorn dels polítics i polítiques exiliats. Només així podrem reprendre una vida política normalitzada.

No podem deixar de mirar a l’1 d’octubre del 2017 i a tot el que va passar després. Però, en tot cas, crec que no hem de deixar de mirar també endavant. Tinc la sensació que la repressió viscuda posteriorment i el soroll de fons generat pel procés judicial han aconseguit una part dels objectius que buscaven: dificultar que els catalans i catalanes mirem al que ha de venir.

M’agradaria aprofitar l’arribada d’aquest 11 de setembre per a convidar-vos a que aprofitem aquesta data per a reflexionar i reivindicar, com sempre hem fet. Aquest és un dia per a posar sobre la taula la realitat del nostre país i per a exigir que hem de poder decidir quin volem que sigui el nostre futur. Hem de tornar a posar el dret a decidir al centre del debat, sense oblidar el que va passar.

Si no és així, si permetem que aquest conflicte s’enquisti, haurem caigut en el parany que ens havien preparat. Aquesta diada tenim una nova oportunitat de sentir-nos orgullosos de qui som.

Visca Catalunya!