Ara ens toca a nosaltres

Josep M. Romero Velarde

Secretari general CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf

 

DSCF9492

CCOO cridem aquest primer de maig a la participació dels treballadors i treballadores per lluitar contra la creixent precarietat i desigualtat laboral, agreujada per anys de crisi econòmica, per les polítiques d’austeritat i per successives reformes laborals.

La precarietat i la desigualtat, tot i la recuperació econòmica, continuen augmentant i fomenten una recuperació basada en un repartiment desigual i un model de creixement basat en un patró de creixement vulnerable amb sectors poc productius i de poc valor afegit.

El moviment sindical diem que ara ens toca a nosaltres! O bé es produeix un repartiment just i equitatiu o s’intensificarà un període creixent de mobilitzacions, que tindrà una primera cita el primer de maig, una segona a la negociació dels convenis col·lectius que s’estan negociant i en funció del resultat no s’ha de descartar un escenari de mobilitzacions de caràcter social i laboral de caràcter general.

Denunciem l’actitud irresponsable de la patronal, que es resisteix a què els salaris recuperin poder adquisitiu. L’actual negociació col·lectiva ha de reflectir una millora substancial dels salaris en general i dels més baixos en particular, amb clàusula de garantia de protecció respecte els augments excessius dels preus. Urgeix redistribuir la riquesa per a reduir la bretxa de la desigualtat i afavorir dones i joves.

Considerem imprescindible recuperar el paper central dels convenis sectorials, impulsar el reconeixement i l’impuls de la negociació col·lectiva i la creació ocupació de qualitat.

Les bretxes de gènere i les violències masclistes continuen colpejant i matant les dones. La important vaga laboral i mobilització social del 8M que ha situat la lluita per la igualtat i els drets de les dones al bell mig de l’agenda sindical, política i social ha de tenir continuïtat. Perquè estem davant d’una xacra social que ha de ser atesa amb recursos i sensibilitat social.

Les mesures incloses en relació amb les pensions són insuficients. El sistema públic de pensions requereix visió a llarg termini i d’un gran consens, en cap cas condicionat per solucions parcials condicionades per aritmètiques polítiques conjunturals. Continuarem intensificant campanyes d’informació i mobilitzacions a favor de pensions suficients i dignes com un dret de ciutadania i no pas com si fossin un privilegi.

La garantia de l’Estat de Benestar social precisa d’un sistema fiscal just i suficient. És absolutament contraproduent els anuncis demagògics de rebaixes fiscals que no solucionen res i acaben per beneficiar als que més tenen.

Denunciem l’augment de la sinistralitat laboral. Els últims cinc anys a Catalunya, han mort 298 treballadors i treballadores en accidents de treball durant la jornada, als que hem de sumar 134 més durant els desplaçaments a la feina.

Europa viu una crisi de credibilitat i legitimació sense precedents. S’ha de construir el pilar europeu dels drets socials, sinó es profunditzarà en un una Unió monetària i financera cada cop més allunyada de la ciutadania i les seves necessitats.

En aquest primer de maig no ens podem oblidar dels més de 300 sindicalistes que continuen encausats per manifestar-se o participar en piquets informatius. Exigim la derogació de la “llei Mordassa” i denunciem la pèrdua de qualitat democràtica i regressió en matèria de llibertats.

El sindicalisme confederal i de classe demanem a les forces polítiques que es formi govern a Catalunya. Exigir de forma plena les nostres competències, restablir el normal funcionament de les institucions i donar resposta als reptes i problemes socials així ho exigeixen. Continuarem treballant per construir ponts d’entesa a Catalunya, per restablir el marc de diàleg imprescindible per restablir el nostre autogovern i cercar solucions polítiques i personals per a les persones que avui es veuen privades de llibertat.

Renovem el compromís de solidaritat amb els pobles del món que defensen la llibertat, amb els treballadors i treballadores i de forma especial a aquelles sindicalistes que s’hi juguen la vida lluitant per defensar que els drets sindicals són drets humans i no defallir fins aconseguir treball digne i de qualitat al món.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
158

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix