Viladecans, pel diàleg i la convivència

Imprimeix

Carles Ruiz

Alcalde de Viladecans

alcalde foto 2Mb

La jornada de l’1-0 a Viladecans es va desenvolupar sense incidents, en la línia de bona convivència a la qual havia instat el Ple Municipal del 29 de setembre. Tots els grups municipals havien expressat, mitjançant un comunicat conjunt, la seva preocupació davant la situació política creada a Catalunya i manifestat que, per sobre de la discrepància política, hi ha la bona convivència i el respecte entre les ciutadanes i ciutadans de Viladecans.

L'ambient pacífic de Viladecans no es va viure en molts llocs de Catalunya, on es van produir desmesurades i contraproduents accions policials que lamentem i condemnem. Esperem que algú assumeixi les responsabilitats polítiques que se'n derivin.

Creiem fermament que el diàleg, la negociació i el pacte entre les forces polítiques són l'única via de solució, que haurà de ser respectuosa amb totes les opinions i sentiments, i profundament democràtica. Els principals responsables, que són el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i molt especialment el president del govern central, Mariano Rajoy, han de canviar d'actitud i assegurar, mitjançant el diàleg, la bona convivència de tots els catalans i catalanes.