Sant Boi és diversa

Imprimeix

Lluïsa Moret

Alcaldessa de Sant Boi de Llobregat

 

moret

Durant les darreres setmanes, a Sant Boi hem posat en marxa una campanya que té com a objectiu ajudar a fer més visibles totes les identitats de gènere i orientacions sexuals presents en la nostra societat.

Amb el nom ‘Sant Boi és diversa’, la campanya vol conèixer millor la realitat de les persones LGTBI (gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i intersexuals), que massa sovint són víctimes d’estigmes i prejudicis força arrelats.

Per mitjà de la pàgina web santboiesdiversa.cat, proposem que els ciutadans i les ciutadanes responguin a un qüestionari sobre aquest tema.

Les respostes ens serviran per conèixer amb més profunditat com es viuen a la ciutat la diversitat sexual i les identitats de gènere i per impulsar polítiques adequades per millorar la vida quotidiana de les persones LGTBI.

Hem volgut que sigui una campanya amb un punt de provocació, capaç de tenir un efecte mobilitzador i generar una reflexió col·lectiva.

Però no volem, com altres, moure a l’odi o a la discriminació, sinó tot el contrari, defensar la igualtat i els drets de moltes persones.

‘Sant Boi és diversa’ no és només un eslogan. Més enllà del blanc i el negre, les coses són de molts colors i contenen múltiples matisos i posicions intermèdies que hem de saber i voler tenir en compte. No som una ciutat binària, de blancs o negres. Som una ciutat plural, igualitària i acollidora.

I volem seguir treballant per guanyar una lluita que, estic convençuda, ha de ser la lluita de tothom. Volem un Sant Boi lliure d’homofòbia i transfòbia.