Defensem drets, guanyem futur #FemCCOO

Imprimeix

Josep M. Romero Velarde

Secretari d'Organització i Recursos CCOO de Catalunya

Josepmariaromero

El proper dijous 9 de març a l’Auditori de Cornellà, se celebrarà el 2n Congrés de la Unió Intercomarcal de CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia, Garraf sota el lema: “Defensem drets, guanyem futur”. Més de 200 delegats i delegades en representació dels més de 28.000 persones afiliades i dels més de 3.500 representants de CCOO a les empreses debatrem sobre l’impacte al nostre territori de les successives reformes laborals que entre d’altres han significat un considerable augment de la precarietat, la pobresa i la desigualtat social.

CCOO tornarem a dir que no acceptem aquestes xifres d’atur que afecten 46.800 persones al Baix Llobregat i a un creixent nombre de famílies sense recursos. Que no ens conformem amb una precarietat que s’ha disfressat de flexibilitat i adaptabilitat no acordada ni negociada, sense cap mena de regulació i que esdevé disponibilitat lliure i unilateral de les empreses. Una precarietat que significa entre d’altres generalització de salaris baixos, externalització i subcontractació ferotge, empreses multiserveis precaritzadores, encadenament abusiu de contractes temporals, prolongacions de jornada no remunerades o treball submergit. També denunciarem que externalitzar i precaritzar el treball en els serveis públics debilita drets i devalua la qualitat del servei.

Tornarem a reivindicar un projecte col·lectiu solidari que transforma les condicions de vida de la gent i que reivindica el valor social del treball. Una aposta per dignificar el treball remunerat, la democratització de l’empresa i construir una societat vertebradora de drets i llibertats on les necessitats bàsiques han d’estar garantides de forma universal.

Aquest segon Congrés també ha fet una aposta per feminitzar el sindicat que significa posar al centre les persones i les seves necessitats. És un compromís decidit en la lluita contra les desigualtats socials, per aconseguir avançar en una vida digna, de qualitat i que permeti fer projectes de vida a les persones.

Per tradició històrica, força organitzada i compromís social s’ha de continuar sentint la veu potent, el discurs rigorós i l’esperit mobilitzador i reivindicatiu de les CCOO per erradicar les desigualtats, les discriminacions i la injustícia social.