Defensem drets, guanyem futur #FemCCOO

Josep M. Romero Velarde

Secretari d'Organització i Recursos CCOO de Catalunya

Josepmariaromero

El proper dijous 9 de març a l’Auditori de Cornellà, se celebrarà el 2n Congrés de la Unió Intercomarcal de CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia, Garraf sota el lema: “Defensem drets, guanyem futur”. Més de 200 delegats i delegades en representació dels més de 28.000 persones afiliades i dels més de 3.500 representants de CCOO a les empreses debatrem sobre l’impacte al nostre territori de les successives reformes laborals que entre d’altres han significat un considerable augment de la precarietat, la pobresa i la desigualtat social.

CCOO tornarem a dir que no acceptem aquestes xifres d’atur que afecten 46.800 persones al Baix Llobregat i a un creixent nombre de famílies sense recursos. Que no ens conformem amb una precarietat que s’ha disfressat de flexibilitat i adaptabilitat no acordada ni negociada, sense cap mena de regulació i que esdevé disponibilitat lliure i unilateral de les empreses. Una precarietat que significa entre d’altres generalització de salaris baixos, externalització i subcontractació ferotge, empreses multiserveis precaritzadores, encadenament abusiu de contractes temporals, prolongacions de jornada no remunerades o treball submergit. També denunciarem que externalitzar i precaritzar el treball en els serveis públics debilita drets i devalua la qualitat del servei.

Tornarem a reivindicar un projecte col·lectiu solidari que transforma les condicions de vida de la gent i que reivindica el valor social del treball. Una aposta per dignificar el treball remunerat, la democratització de l’empresa i construir una societat vertebradora de drets i llibertats on les necessitats bàsiques han d’estar garantides de forma universal.

Aquest segon Congrés també ha fet una aposta per feminitzar el sindicat que significa posar al centre les persones i les seves necessitats. És un compromís decidit en la lluita contra les desigualtats socials, per aconseguir avançar en una vida digna, de qualitat i que permeti fer projectes de vida a les persones.

Per tradició històrica, força organitzada i compromís social s’ha de continuar sentint la veu potent, el discurs rigorós i l’esperit mobilitzador i reivindicatiu de les CCOO per erradicar les desigualtats, les discriminacions i la injustícia social.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix