La judicialització de la política, ai no, què és al revés…

Imprimeix

Raquel Albiol

Portaveu ERC Cornellà

Raquel fonsblanc

Els temps que vivim, especialment a Catalunya, refermen lamentablement que la justícia cada cop està més polititzada i que no és igual per a tothom. Els polítics i els partits sempre hauríem de defensar una divisió de poders real i efectiva, però certs partits fan precisament tot el contrari.

Així ho demostren tres casos recents: la sentència del cas Nóos, d’una banda, ha absolt la germana del rei actual i filla de l’anterior (posat a dit per un dictador) perquè no sabia el que signava...mentre que el seu marit, sentenciat a complir 6 anys i 3 mesos, no anirà a presó i continuarà esquiant a Suïssa; en canvi, un raper mallorquí ha estat condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó per una cançó contra la monarquia.

D’altra banda, la querella presentada contra la presidenta del Parlament i tres membres de la Mesa exculpa dels mateixos fets un diputat simplement perquè no és independentista i reforça la persecució només per ideologia.

Aquests casos demostren que la justícia no és igual per a tothom. Si es persegueixen les idees i no pas els fets, perdem drets fonamentals i la democràcia queda ben lluny de ser-hi present.

La gent cada cop sent més vergonya i ràbia, se sent més allunyada del sistema i està deixant de creure-hi; però, i què esperem? No s’entén com pot ser que, amb tot això, la gent continuiï passiva acceptant la situació. Per això us convido a involucrar-vos; no cal que sigui en un partit, sinó en alguna entitat o associació, perquè, i més en un municipi, es poden produir grans canvis que sorgeixin des de la base, de la ciutadania.