La foto per davant de tot

Jordi Albert i Caballero

President ERC Baix Llobregat i l’Hospitalet

jordi escollida

La immediatesa està condicionant les decisions polítiques, la necessitat que tenen alguns de prioritzar la foto per tenir rellevància mediàtica i aconseguir més followers a les xarxes socials està convertint-se en un problema que afecta les polítiques públiques, que sovint venen marcades no per la necessitat real per implementar-les, ni per una bona planificació a base de la feina tècnica d’anàlisi d’indicadors, sinó que s’executen les polítiques públiques en funció del seu ressò mediàtic, encara que es malbaratin recursos públics o en dos mesos allò que s’havia defensat i proposat, ja no sigui mediàtic i, per tant, es guardi en un calaix per quan torni la moda.

En els darrers dies hem vist com un alcalde de la comarca decidia deixar de banda la unitat d’acció que els municipis de la comarca han tingut per defensar que finalitzin les obres d’una de les estructures fantasmes que més evidencien la manca d’inversió dels diferents governs de l’Estat espanyol a la nostra comarca: l’enllaç de l’A-2 amb l’AP-7. L’alcalde de Sant Andreu de la Barca ha decidit que ell es reuniria amb el Ministerio, amb la inestimable ajuda del sempre col·laborador seu, el PP. Ell solet buscant la foto, ell solet per demostrar que en sap més que ningú altra. La bilateralitat que neguen a la Generalitat amb l’Estat en altres àmbits, l’aplica ell amb els favors del PP trencant el consens polític a la comarca.

Aquesta deslleialtat vers als municipis veïns acaba passant factura, sacrificar la unitat d’acció i de reivindicació per obtenir la dubtosa glòria d’una foto no és una bona decisió. A la comarca els diferents partits polítics i entitats, des de l’esquerra, tenim espais comuns on acordem accions conjuntes, com, per exemple, el Forum Social del Baix Llobregat, i aquest és l’exemple a seguir.

En qüestions de comarca lluitem plegats i avancem amb pas ferm, sense repartir glòries en cas d’assolir objectius, ni repartir decepcions en cas de fracàs.

Cal una reflexió profunda, agafar aire, i tenir la pausa necessària per pensar, analitzar, planificar, treballar amb rigor i prendre decisions en benefici del bé comú, enlloc de buscar la foto per obtenir un minut de dubtosa i efímera glòria.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix