Defensem la terra

Andreu Pérez

Portaveu d’ERC al Consell Comarcal del Baix Llobregat

IMG 20160417 WA00021

El 12 de gener, en un dels darrers actes del govern en funcions d’Artur Mas, es va aprovar el Pla Director Urbanístic del Delta del Llobregat, que afecta de ple el futur del Delta. Tot i reconèixer-hi aspectes positius, ERC creu que cal anar més enllà. Per això, representants dels municipis afectats, Sant Boi, Viladecans i Gavà, treballem per impugnar-lo.

El PDU ens perjudica. És un nou intent de prioritzar l’urbanisme especulatiu en detriment d’espais naturals i usos agraris, la torna del fracàs d’Eurovegas. Recupera la cultura del totxo destruint la façana històrica de Sant Boi, trenca l’enllaç entre Delta i Garraf, malmet la façana litoral amb hotels en espais naturals i posa en perill el Parc Agrari i els estanys del Remolar i la Murtra. És irresponsable que terrenys fins ara qualificats d’equipaments comunitaris per al servei públic, d’ús agrícola intensiu, es requalifiquin i siguin zones industrials, comercials i hoteleres d’aprofitament privat. Podríem entendre requalificacions a zona agrícola, perquè l’activitat agrària, a més de ser econòmica, té un vessant social important, al mantenir l’aqüífer i el paisatge, però no a polígons industrials.

Aquest pla, contra el que ERC ja va presentar un recurs administratiu, serà recorregut als jutjats per entitats ecologistes i partits d’esquerres, als quals ERC s’integra i dóna suport fent-se càrrec de més del 60% dels costos de la demanda.

Ara, com sempre, toca defensar la terra contra els abusos especulatius.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix