Vaga no és delicte!

Toni Mora

Secretari General de CCOO BLLAPAG

 

“Quan els treballadors fan vaga no és que no vulguin treballar sinó que volen fer-ho en millors condicions”. La frase de Francesc Layret, advocat de la classe obrera a principis del segle XX continua prou vigent. Quatre anys de polítiques antisocials com la reforma laboral i de repressió mitjançant l’aprimament de les llibertats i dels drets, de llei mordassa i atacs al sindicalisme de classe han facilitat l’encausament de més de 300 sindicalistes per haver exercit un dret fonamental com és el de vaga.

Sí, a l’Espanya d’aquest segle fer vaga no només pot significar que et discriminin a la feina sinó també que vulguin ficar-te a la presó, modernitats que recolliran els llibres d’història del període marianista. Companys com els 8 d’Airbus pels que es demanaven més de 300 anys de reclusió i que han sortit absolts rotundament, companys i companyes que han lluitat a les vagues generals de 2010 i 2012 contra les mesures legislatives més retrògrades a la història de la nostra democràcia.

Així i tot la força del sindicalisme de classe, la lluita dels treballadors i les treballadores, continuen prou vives com a Emtisa, a SEAT Componentes, a Vareser, a Abantia Industrial, al Metro BCN, a Caprabo, a General Electric Hydro i a tantes i tantes empreses. Ni la reforma laboral ni els atacs de la ultradreta mediàtica han pogut amb la lluita obrera i no podran tampoc amb el dret fonamental a la vaga.

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix