Identitat i republicanisme

Imprimeix

Maite Aymerich Boltà

Alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts 

Com a alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, agafo el relleu d’un projecte polític que creu que la construcció d’un món millor comença pel nostre entorn més proper. Amb aquest objectiu, heretat de l’anterior alcalde Oriol Junqueras, vaig accedir a l’alcaldia el 29 de desembre passat. El càrrec que ara ocupo el fonamento en dos pilars: d’una banda la identitat, com a filla de Sant Vicenç dels Horts que sóc persegueixo significar el que cultural i socialment identifica els vicentins i les vicentines com a poble,  i de l’altra el conjunt de valors que aplega el republicanisme i la defensa de la llibertat. Sobre aquesta base, vetllaré perquè en la gestió del bé comú hi guanyin les persones i també treballaré per les llibertats democràtiques, inclosa la llibertat del poble català i la seva sobirania.

He nascut aquí, treballo aquí i visc aquí perquè ho he triat.

Compaginaré la vocació de servei públic amb la tasca de docent que també faig i estimo, perquè entenc la política com un servei, no com una feina. Sóc aquí de pas i més endavant hi haurà unes altres persones al capdavant del projecte, però mentre hi sigui dedicaré tot el meu esforç a acomplir aquest encàrrec.

Per fer-ho, compto amb un equip de regidors i regidores que tenen el desig de fer que la vida de tots els vicentins i les vicentines sigui millor, volem que tota la comunitat se senti representada. També compto amb els treballadors i treballadores de l’Ajuntament, que dediquen tots els seus esforços al benestar de les persones.

A la resta de regidors i regidores del consistori, els estenc la mà, perquè tots som aquí per treballar pel poble. L’oposició té un paper democràtic important. Per això, desitjo encetar una nova etapa en la qual els ponts de diàleg siguin un fet habitual. Segur que els trobarem.

Entre tots hem de construir una autèntica ciutat republicana, viva i dinàmica, on tots plegats prenguem les decisions que marquin el nostre futur.

Treball en xarxa per l’èxit educatiu

Una de les apostes més destacades a Sant Vicenç dels Horts continua sent l’educació. El nostre municipi té un índex molt alt d’èxit escolar i de no abandonament del sistema educatiu, per sobre de la mitjana de Catalunya. El resultat és fruit de l’estreta col·laboració entre els centres educatius, l’Ajuntament i les entitats socioeducatives, que a més contribueix a la cohesió social i ajuda a la transició entre l’escola i el món laboral. En aquest sentit, l’Ajuntament va signar al gener un conveni per donar suport a 4 entitats: Col·lectiu de Cultura Popular, Bayt Al-Thaqafa, Centre Diari Sant Josep i Centre El Quijote.

El treball en xarxa incideix en els alumnes més enllà de l’àmbit escolar, incrementant el temps d’atenció rebut i l’efectivitat de les accions. Destaquen actuacions com els tallers d’estudi assistit, els patis oberts, el projecte Aprenents, la Unitat d’Escolarització Compartida o el projecte Kausays, entre d’altres.