Aena implanta la innovadora tecnologia per a la millora del servei als passatgers

Es proporcionarà informació directa a través de la seva app sobre vols, temps de pas en els filtres i altres serveis d'interès.

Aena està implantant la innovadora tecnologia de Beacons que li permetrà subministrar informació directa als passatgers sobre els seus vols, temps de pas en els filtres, ofertes comercials i altres serveis d'interès. A més, facilitarà a les companyies aèries comunicar-se amb els seus passatgers en temps real quan aquests es troben en els aeroports.

Es tracta d'un projecte pilot que Aena està desenvolupant en els Aeroports d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas i Barcelona-El Prat basat en l'ús de la coneguda com a tecnologia Beacons (en castellà, balises). Els iBeacons o Beacons són petits dispositius que emeten senyals d'ona curta via Bluetooth que són rebudes per un dispositiu Smartphone o similar i que requereixen la interacció amb una app instal·lada, que en tenir la seva Bluetooth actiu podrà rebre aquest senyal, i oferir informació personalitzada.

D'aquesta forma, gràcies als dispositius Beacons, Aena, les companyies aèries i operadors comercials poden subministrar informació pràctica i de servei als passatgers, adaptant-la al lloc de l'aeroport en què es trobin, des de la seva arribada a la instal·lació fins al moment d'embarcar.

Les notificacions, enviades a través de l’app d'Aena, contribuiran a facilitar el pas del passatger per l'aeroport i millorar la seva experiència en ell. La informació que el passatger rebrà, en temps real, abasta des de dades sobre el seu vol, temps de pas en els filtres, documentació necessària abans de l'embarqui, ofertes comercials, recordatori de la ubicació del seu vehicle en el pàrquing en el viatge de retorn, etc.

L’app d'Aena és gratuïta i és l'única aplicació oficial a Espanya sobre vols i aeroports d'Aena. Està disponible per a dispositius Android i iOS. La implantació d'aquesta tecnologia Beacons es troba en la fase de proves, i s'anirà ampliant progressivament en la resta d'aeroports de la xarxa d'Aena.

Alguns aeroports ja utilitzen aquesta tecnologia amb Heathrow, Gatwick, Luton, Miami, París-Xerris de Gaulle, Nova York, Chicago i Dallas.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix