“Gavà Obert”, finalista dels premis en el Congrés Nacional d’Interoperabilitat i Seguretat

Imprimeix

El portal web municipal va rebre el reconeixement en la categoria de “transparència i dades obertes”.

El V Congrés Nacional d'Interoperabilitat i Seguretat (CNIS), celebrat a la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre el 21 i 22 d'abril, ha distingit com a finalista

El projecte GavàObert, dins de la categoria de Transparència i Dades Obertes, va ser distingit com a finalista en el Congrés Nacional d’Interoperabilitat i Seguretat (CNIS) que es va celebrar a la Fábrica Nacional y Timbre de Madrid. En la cinquena edició del congrés, es van presentar un total de 68 candidatures de 44 administracions tant del Govern central, com de governs autonòmics i ajuntaments. Aquest any, sota el lema "Gestionando el cambio, aplicando soluciones", ha acollit prop de 700 assistents.

Amb Gavà Obert, l’Ajuntament ha fet un pas endavant per fomentar la transparència i el control democràtic des de l’anàlisi i l’avaluació de les dades en què es concreta la gestió pública. El web possibilita que la ciutadania pugui tenir accés a la mateixa informació que poden consultar tots els regidors i regidores del Consistori, des de qualsevol estadística rellevant fins a la comptabilitat municipal. El portal Gavà Obert també genera innovació i riquesa, atès que amb l’obertura de les dades qualsevol persona pot aprofitar-los per generar nous serveis i aplicacions, així com complementar aquells que presta l’Ajuntament. En última instància, és possible crear serveis en col·laboració amb l’Ajuntament. Gavà Obert ha estat el primer portal municipal “5 estrelles” de l’Estat espanyol, segons la classificació creada per l’inventor d’Internet Tim Berners-Le, perquè compleix tots els requisits: la transparència, la participació ciutadana i, finalment, facilita la utilització d’aquestes dades per generar valor públic.

Gavà 2.0

El nou portal s’inscriu en el projecte de modernització i innovació que l’Ajuntament ve desenvolupant en el present mandat. Dins d’aquest projecte també s’inclou entre altres iniciatives, la licitació de tota la contractació menor de l’Ajuntament a través d’una nova plataforma electrònica, un procés que té l’objectiu de reduir els costos promovent la lliure concurrència, reduir els costos operatius dels proveeïdors locals i millorar l’agilitat i la transparència de tot el procés de contractació pública.

Redacció / Foto: Arxiu