Volen convertir la platja de Castelldefels en una “smart beach”

L’Associació d’Adjudicataris de Serveis (AASPC) promouen una “platja intel·ligent” apostant per la innovació i la sostenibilitat.

L’Associació d’Adjudicataris de Serveis de Platja de Castelldefels (AASPC) ha endegat una iniciativa, pionera en el sector, que pretén liderar la conversió de la platja de Castelldefels en una “smart beach” de referència. L’“smart beach”, concepte subsidiari d’“smart city”, és una idea de platja “intel·ligent” que treballa per a millorar la qualitat de vida dels residents i visitants, i alhora garanteix un desenvolupament sostenible de l’entorn, tot utilitzant les noves tecnologies.

Per a donar resposta als nous reptes de les ciutats costaneres del segle XXI, que plantegen una complexa vida urbana i d’oci, l’AASPC ha elaborat un pla bàsic per a la platja de Castelldefels que té com a objectiu impulsar l’eficiència en les seves àrees claus a través de la tecnologia i la hiperconnectivitat. Aquestes àrees són l’estalvi energètic, la gestió i qualitat de l’aigua, la freqüència del transport públic o la implantació d’aplicacions per a telèfons mòbils per a informar del temps, el mar, la seguretat, el transport o els serveis. Segons comenta en Raúl Vidal, president de l’AASPC, “la iniciativa neix amb la voluntat de situar la platja de Castelldefels com a referent d’”smart beach” al litoral català, perquè gaudim d’elements prou potents per esdevenir-ho: tenim una universitat tècnica, la UPC, i som veïns de Barcelona, que s’ha convertit en una capital mundial capdavantera en l’àmbit de les “smart city.”

Implicació de les administracions

La proposta ha estat lliurada a l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, al delegat del rector de la UPC del campus de Castelldefels, José Manuel Yúfera i al president del Gremi d’Hostaleria, Manuel Ángel Ortiz Chumillas, també contempla la manera d’aconseguir els objectius marcats. “Creiem necessari aportar la nostra visió empresarial de com s’ha de desenvolupar tot aquest procés, que inclou la forma de trobar recursos econòmics, la necessitat de col·laboració entre distintes administracions, la implicació d’empreses del poble i de fora, el treball de recerca d’una universitat de referència mundial com la UPC o la conscienciació de la ciutadania”, remarca en Vidal.

En Raúl Vidal, que a més d’empresari i emprenedor és també llicenciat en Telecomunicacions per la UPC de Castelldefels, afegeix que “des de les guinguetes hem fet en els últims anys una labor prou important de revitalització de la platja i, en conseqüència, de l’economia general del poble. Però per a situar a Castelldefels en un lloc de privilegi en l’àmbit del turisme de qualitat, amb tota la generació de llocs de treball que això comportaria, hem de dur a terme un nou esforç que ens permeti d’assolir els estàndards d’innovació i sostenibilitat que el client actual ja demanda, i que cada cop exigirà més.”

Codi deontològic

Les guinguetes de la platja de Castelldefels van inaugurar la temporada dissabte passat 28 de març. La iniciativa de convertir la platja en una “smart beach” s’inclou en la dinàmica empresarial d’evolució constant dels seus negocis i de tenir cura de la sostenibilitat d’aquest entorn costaner de privilegi, que ha esdevingut històricament el motor de l’economia local. La comprensió d’aquesta realitat ja va portar a l’activa associació de guinguetes de Castelldefels a elaborar l’any passat, per primer cop a Catalunya, un codi deontològic del sector.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix