Primeres actuacions per instal·lar la fibra òptica a Pallejà

Imprimeix

Telefónica, companyia encarregada del desplegament del servei, inicia aquesta setmana una campanya per a revisar la instal·lació telefònica dels edificis.

La companyia Telefónica España ha posat en marxa una campanya porta a porta per a revisar la instal·lació telefònica dels edificis de Pallejà, ja que té previst començar en els pròxims mesos el desplegament gradual de la seva xarxa de fibra òptica. Es volen aprofitar aquestes visites per a demanar a les comunitats de veïns l’autorització necessària per a poder passar el cablejat per les façanes, en aquells casos en què no estigui prevista la instal·lació d’aquesta nova tecnologia. La intenció de l’empresa, però, és fer ús de les canalitzacions existents per tal d’evitar obres a la via pública que, en cas de ser necessàries, serien molt puntuals. Els treballs aniran a càrrec de la companyia privada i no suposaran cap cost ni per al ciutadà ni per al consistori.

Instal·lació a tot el municipi

La previsió és que la fibra òptica arribi a tot el municipi, incloent-hi el nucli urbà i els barris de La Magina i Fontpineda. Només en quedaran exclosos els polígons industrials. Aquest nou servei permetrà als usuaris navegar per internet a una velocitat superior a l’ADSL.

Redacció / Foto: Arxiu