Les persones grans del Prat de Llobregat estaran més protegides

Imprimeix

L'aplicació Familiyar, que s’ha presentat al Mobile World Congress Barcelona, pretén connectar-les i integrar-les amb el seu entorn familiar i social.

L'Ajuntament del Prat i l'empresa pratenca Adaptativecity han signat un acord per impulsar l'aplicació per a dispositius mòbils (app) Familiyar. Aquesta aplicació pretén afavorir la socialització i la lluita contra l'aïllament de persones grans, amb l'objectiu de connectar-les fàcilment amb el seu entorn familiar i social. L'empresa Adaptativecity, autora d'aquesta app, està ubicada al parc de negocis Mas Blau i disposa d'un estand al Mobile World Congress de Barcelona, que se celebra aquests dies. Recentment, la seva aplicació Familiyar ha guanyat el concurs a la millor aplicació del Sabadell Urban Challenge 2015, en el marc del Sabadell Smart Congress,

Interès social i tecnològic

Aquest acord té un interès social però també tecnològic. D'una banda, l'Ajuntament fa un pas més en la millora de la qualitat de vida de la gent gran del Prat. D'altra banda, amb l'acord amb Adaptativecity, el consistori municipal aposta per una empresa innovadora sorgida a la ciutat, amb l'objectiu de millorar la posició del municipi com a ciutat intel·ligent (Smart City) amb la potenciació d’aplicacions en dispositius mòbils.

Fàcil utilització

L'app Familiyar es basa en la creació d’un grup al voltant de la persona gran. Els membres del grup poden ser administradors, membres, cuidadors professionals, serveis socials o amics. L’aplicació per tauletes ha estat dissenyada especialment pensant en la seva utilització per a persones grans sense coneixements en el món dels dispositius mòbils. A més de ser molt intuïtiva, s’activa amb reconeixement facial, no necessita teclat i pot funcionar amb ordres vocals, afavorint la utilització per persones amb problemes de mobilitat. Aquesta aplicació permetrà la comunicació entre els membres del grup en qualsevol moment realitzant una videotrucada de forma molt natural, rebre missatges, fotografies i notificacions (alarmes sobre la medicació que ha de prendre, cites de la seva agenda...) i respondre amb missatges de vídeo.

L’aplicació per a la resta de membres del grup, dissenyada per smartphones, permet disposar de tota la informació útil sobre la persona gran, comunicar-se amb videotrucades, gestionar la seva agenda, el pla de medicació, o interactuar socialment mitjançant l’enviament de missatges, fotografies o vídeos.

Redacció / Foto: Ajuntament del Prat