Molins de Rei ja té una app per millorar els seus espais públics

Permet als usuaris reportar fàcilment qualsevol desperfecte o incidència en la via pública o en els equipaments municipals, i fer-ne el seguiment.

Ja està disponible a Apple Store i Google Play l’aplicació per a telèfons intel·ligents Cuidem Molins. Es tracta d’una app gratuïta que permet als usuaris reportar fàcilment qualsevol desperfecte o incidència en la via pública o en els equipaments municipals, i fer-ne el seguiment.

La plataforma incorpora un sistema de geolocalització que permet enviar automàticament, conjuntament amb la foto, les coordenades de la incidència. Un cop registrada la incidència, s’activa un protocol per valorar-la i, si escau, atendre-la des dels serveis municipals. L’usuari, a més, pot fer el seguiment de l’actuació des del mateix telèfon. L’app Cuidem Molins, que ha tingut un cost de 5.800 euros, també serà utilitzada per empleats municipals quan detectin desperfectes o necessitats de manteniment en equipaments públics.

Les incidències es poden reportar de forma anònima, sense donar dades personals si així ho desitja l’usuari. Un cop fets els avisos aquests entren en un circuit de gestió interna que es pot consultar i treballar via web. La plataforma també ofereix un recull de dades estadístiques sobre la tipologia de les queixes i suggeriments, així com la seva geolocalització a la vila.  

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha destacat que l’objectiu de la iniciativa és “crear un nou canal de comunicació per facilitar la millora de la vila i la participació ciutadana” i ha afegit que “un dels aspectes més atractius és que l’usuari pugui estar informat de forma ràpida i transparent de com s’ha gestionat la seva aportació des de l’Ajuntament”. D’altra banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha explicat que aquesta aplicació “condensa alguns dels objectius estratègics del govern: modernitzar l’administració, agilitzar l’actuació municipal i amplificar la relació amb la ciutadania”. Paz ha conclòs que “a partir d’ara, i amb un sol clic, aixequem el llistó de l’exigència ciutadana”. Finalment, el regidor de Noves Tecnologies i responsable del projecte, Josep Maria Puiggarí ha qualificat l’aplicació com una “eina valenta”, tot i que ha assegurat que “encara que suposi més feina per l’Ajuntament, quants més ulls hi hagi mirant l’estat de la vila, millor.”

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix