Una empresa de Sant Boi dissenya un fanal amb energia solar i eòlica

Imprimeix

El nou sistema funciona sense connexió a la xarxa elèctrica i té una autonomia de 58 hores.

L’empresa de Sant Boi de Llobregat, Eolgreen, i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han dissenyat un fanal per l’enllumenat públic amb l’electricitat que es produeix mitjançant dues plaques solars i un aerogenerador –funciona amb vent de molt poca velocitat- instal·lats en el pal de la mateixa estructura. Un sistema innovador, que està dissenyat i produït íntegrament a Espanya, que permet reduir un 20% el cost respecte al sistema convencional d’enllumenat.

Aquest innovador fanal, fruit del treball conjunt de la UPC i Eolgreen durant quatre anys, té una autonomia de 58 hores en funcionament sense sol ni vent, i està dissenyat per a la seva instal·lació en autopistes, parcs urbans, vies interurbanes i altres indrets amb titularitat pública. Actualment hi ha dos models amb alçades de 6 i 8 metres segons el web de l’empresa santboiana.

L’empresa, que preveu produir unes 700 unitats al llarg del 2015, ja ha començat la comercialització i ha tancat acords per la seva instal·lació al port de Huelva i als ajuntaments de Sant Boi de Llobregat i Girona així com diversos municipis d’Andalusia.

Redacció / Foto: Eolgreen