La fibra òptica arribarà molt aviat a Pallejà

Imprimeix

La companyia Telefònica serà l’encarregada del seu desplegament i permetrà als usuaris navegar per internet a més velocitat.

Durant el primer semestre d’aquest any s’iniciarà el desplegament gradual de la xarxa de fibra òptica al municipi baixllobregatí per part de la companyia Telefònica. Tot i l’anunci recent de l’empresa de reduir en un 35 % la seva inversió, l’Ajuntament de Pallejà ha aconseguit que la companyia de telecomunicacions mantingui el seu compromís d’iniciar el seu desplegament. La previsió és que la fibra òptica arribi a tota la localitat, incloent-hi el nucli urbà i els barris de la Magina i Fontpineda. Només en quedaran exclosos els polígons industrials.

Els treballs aniran a càrrec de la companyia privada i no suposaran cap cost ni per al ciutadà ni per al consistori. La intenció de l’empresa és fer ús de les canalitzacions existents per tal d’evitar obres a la via pública que, en cas de ser necessàries, serien molt puntuals. Aquest nou servei permetrà als usuaris navegar per Internet a una velocitat superior a l’ADSL.

Redacció / Foto: Arxiu