S’inaugura la primera incubadora de l’Estat a Castelldefels

Imprimeix

Destinada a empreses de tecnologies de l’Espai i està ubicada a l’edifici RDIT del Campus universitari de la UPC.

Castelldefels ha estat avui el centre d’interès econòmic i tecnològic nacional. S’ha celebrat la inauguració oficial de la incubadora d'empreses que utilitzen tecnologies de l'espai ubicada a l'edifici RDIT, al campus universitari de la UPC. Es tracta del primer Business Incubation Centre (BIC) que l'Agència Espacial Europea (ESA) obre a Espanya i se suma a la xarxa de deu espais més distribuïts a diferents països europeus com ara Holanda, Anglaterra, França, Alemanya, Bèlgica o Itàlia. Aquests espais acullen actualment unes 90 empreses l'any i, fins al dia d'avui, han facilitat la creació de més de 250 start-ups tecnològiques a Europa.

La nova instal·lació ocupa un espai de 1.000 metres quadrats distribuïts en zones comuns per a les empreses instal·lades, un espai de coworking amb 6 punts de treball i nou mòduls d'entre 30 i 100 metres quadrats. Aquest nou espai s'adreça a empreses de recent creació amb menys de cinc anys d'activitat que basin el seu negoci en l'ús de sistemes o tecnologies espacials per desenvolupar productes, serveis o aplicacions a altres sectors. Es preveu acollir-hi, des d'ara fins al 2018, al voltant de 40 startups.

Ha estat fruit de l’esforç d’ajuntaments (Castelldefels, Barcelona, Gavà, Viladecans, Sant Boi i el Prat de Llobregat), Consell Comarcal del Baix Llobregat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació i la mateixa Universitat Politècnica (UPC).

Durant l’acte d’inauguració, Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels, ha dit que“quan les diferents administracions treballem unides, buscant el bé comú de la ciutadania i apostant per projectes innovadors que marquen la diferència amb altres territoris, les coses surten bé. És importantíssim, en aquests temps de dificultats econòmiques, apostar per la tecnologia i la innovació, i que 40 empreses d'aquest sector s'instal·lin precisament a Castelldefels generant també nous llocs de treball. Avui, aquest nou projecte torna a situar Castelldefels al mapa mundial de la recerca científica i tecnològica”.

Redacció / Foto: Ajuntament de Castelldefels